Main Content

Analýzy Ligy majstrov: Zaujímavé tipy na utorok

utorok, 7. december 2010 15:06 | Autor: Sport7 sk

Analýzy Ligy majstrov: Zaujímavé tipy na utorok
Analýzy Ligy majstrov: Zaujímavé tipy na utorok | zdroj: SITA

Tottenham a Manchester už majú postup do ďalšej fázy Ligy Majstrov istý, otázne je či si v utorok udržia prvé pozície v skupinách. Pri pohľade na už isté prvé miesta Barcelony a Realu sa väčšina tímov bude chcieť vyhnúť vzájomnej konfrontácii so španielskymi gigantmi pri budúcotýždňovom žrebe 16-finále Ligy Majstrov.

Tottenham si zabezpečí prvé miesto víťazstvom na pôde holandského majstra z Enschede, no a Manchesteru stačí udržanie rovnakej pozície aj remíza s Valenciou na Old Trafforde.

Twente - Tottenham Hotspur, 20.45
 
Kouč Spurs Harry Redknapp si určite bude chcieť z Holandska odviesť všetky tri body. O tom svedčí aj jeho vyjadrenie: ,,Ak skončíme druhí, je tu Real, Barcelona, Bayern Mníchov. Ak je možnosť sa týmto mužstvám vyhnúť, urobíme to.“

Domáce FC Twente má už istú pozíciu v jarných kolách Európskej ligy a to bez ohľadu na zápas s Tottenhamom.  O čo hrajú domáci sú body do nasadzovania pre rozlosovanie druhej najprestížnejšej európskej súťaže. Twente nastúpi na zápas v bránke so 40- ročným veteránom Sanderom Boschkerom, o ktorého sebavedomí my osobne pochybujeme.

Čo nehovorí v prospech Spurs je ich bilancia na ihriskách súperov. Kohúti nekikikiríkali v Berne, proti Young Boys (3:2), v Bremách 2:2) a v Miláne (4:3).

Tieto výsledky len potvrdzujú fakt, že zápasy Spurs sú plné gólových hodov.

Manchester United - Valencia, 20.45
 
Podobne, čo sa týka gólov môžeme rozmýšľať aj pri zápase United s Valenciou. Na Old Trafforde sa podarilo skórovať Blackburnu, Wolverhamptonu a Wiganu a my nevidíme dôvod prečo by sa to nemalo podariť aj motivovanej Valencii.

Los Che skórovali v skupine už 14 krát a ak chcú na prvej priečke vystriedať práve svojho súpera musia zvíťaziť, čo bezpodmienečne znamená aj minimálne raz skórovať.

United napriek postupovej istote postaví silný tím. A to z dôvodu, že ich víkendový zápas bol odložený a ďalší v Premier League ich čaká až v pondelok.

Jedným z potenciálnych strelcov v zápase môže byť Roberto Soldado. Ten vsietil päť gólov v piatich zápasoch v skupine.

Bursaspor - Glasgow Rangers, 20.45

Ak zostaneme pri britských tímoch, Rangers cestujú do Turecka na zápas proti Bursasporu. Turci strelili v doterajšom priebehu jediný gól a inkasovali naopak už 15. Zverenci Waltera Smitha si víťazstvom môžu pre klub zabezpečiť nemálych 750,000 libier. To prízvukoval aj škótsky reprezentant Steven Naismith. Dôležité budú aj body, ktoré im pomôžu pri losovaní jarnej časti Európskej ligy.

Walter Smith už však skôr vyhlásil vynechanie ostrostrelca Kennyho Millera zo zostavy, keď ho plánuje nahradiť Jamesom Beattiem. Do úvahy je potrebné vziať aj to, že Rangers nevyhrali zápas v Lige Majstrov na pôde súpera posledných 10 rokov.