Main Content

Hokej: HK Nitra - HC Košice 0:1 v 48. kole extraligy - sumár, text

utorok, 11. február 2014 20:05 | Autor: TASR

Nitra 11. februára (TASR) -

HK Nitra - HC Košice 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)

Gól: 10. Jenčík. Rozhodovali: Müllner, Stano - Sčensný, Šefčík, vylúčení: 2:4 navyše M. Novák 10 min údery - Klouček 10+5+DKZ údery, napadnutie hlavy a krku, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 3600 divákov

V šlágri 48. kola sa pod Zoborom predstavil líder tabuľky a prvý mal možnosť v 9. minúte otvoriť skóre domáci Kováčik, no trafil iba žŕdku Staňovej bránky, vzápätí tesne minul Nádašdi. Krátko nato prišiel trest, po chybe v obrane Nitry sa dostal k puku Jenčík a prestrelil Lakosila - 0:1.

V 9. minúte druhej tretiny poslal obranca hostí Klouček nešetrným zákrokom do hlavy na ľad domáceho Kováčika a rozhodca ho poslal predčasne do šatne. Následnú presilovku však Nitra nevyužila. Napriek tomu, že si v strednej časti stretnutia vypracovali hráči oboch celkov niekoľko dobrých príležitostí, divaci videli bezgólovú tretinu.

V 9. minúte tretej tretiny sa v presilovej hre objavil sám pred bránkou Košíc Kováčik, no tesne minul. Ďalšie príležitosti mali Lukáš Novák i Tománek, no zoči-voči Staňovi neuspeli. Košice tak zvíťazili pod Zoborom futbalvo 1:0.