Main Content

NHL: Hviezdami týždňa Price, Lehtonen a Iginla

pondelok, 10. február 2014 20:05 | Autor: TASR

New York 10. februára (TASR) - Gólman Montrealu Canadiens Carey Price, brankár Dallasu Stars Kari Lehtonen a pravý krídelník Bostonu Bruins Jarome Iginla sa stali hviezdami uplynulého týždňa v zámorskej hokejovej NHL. Informoval o tom oficiálny portál profiligy.

Price zaznamenal za uplynulých sedem dní tri víťazstvá, keď v rovnakom počte zápasov dostal v priemere iba jeden gól. Týždeň odštartoval svojim štvrtým shutoutom v sezóne, keď pochytal všetkých 27 striel hráčov Calgary Flames. Tímový kolega slovenského brankára Petra Budaja, ktorý bude reprezentovať Kanadu na ZOH v Soči, má v 48 dueloch aktuálneho ročníka štatistiky 2,33 obdržaného gólu na zápas a 92,5-percentnú úspešnosť zásahov.

Za druhú hviezdu týždňa vyhlásili fínskeho strážcu dallaskej svätyne Kariho Lehtonena. Gólman Suomi, ktorý sa rovnako ako Price predstaví na zimnej olympiáde, vychytal v troch stretnutiach dve víťazstvá, pričom dostal spolu iba štyri góly. Najviac mu vyšiel duel proti Phoenixu (3:1), keď z 28 streleckých pokusov "kojotov" pustil za chrbát iba jediný.

Honor tretej hviezdy získal Jarome Iginla za dva góly a tri asistencie, ktoré dosiahol bostonský veterán v troch zápasoch. Aj jeho zásluhou vedie Boston Atlantickú divíziu s náskokom siedmich bodov. Tridsaťšesťročný Kanaďan má na svojom konte v 43 dueloch aktuálneho ročníka celkovo 17 gólov a 26 asistencií.