Main Content

NHL: Višňovského gól a asistencia Islanders nestačili, Jurčo 1+0, Meszároš 0+1

nedeľa, 9. február 2014 08:05 | Autor: TASR

New York 9. februára (TASR) - V záverečných desiatich zápasoch zámorskej NHL pred olympijskou prestávkou sa bodovo presadili traja slovenskí hokejisti.

Obranca Ľubomír Višňovský si štatistiky rozšíril o gól a asistenciu, jeho NY Islanders však podľahol doma Coloradu 2:5. Slovenský reprezentant najprv v 52. minúte za nepriaznivého stavu 0:3 z pohľadu "ostrovanov" asistoval pri presnom zásahu Johna Tavaresa a o minútu neskôr zaznamenal svoj druhý gól v sezóne. Avalanche však v závere v rozmedzí 45 sekúnd dvoma gólmi spečatili svoj triumf. Višňovský strávil na ľade 17:43 minút a odniesol si aj dva mínusové body a tri strelecké pokusy.

Tretí gól v sezóne si pripísal útočník Tomáš Jurčo. Detroitu to na zisk bodov ale nestačilo a z klziska Tampy Bay odchádzal s prehrou 2:4. Jurčo odohral 15:32 minút, počas ktorých zaznamenal aj tri strelecké pokusy a dvojminútový trest. V drese hostí nechýbal ani jeho krajan Tomáš Tatar, na konto si zapísal jednu plusku a dve strely na súperovú bránku.

Do zostavy Philadelphie sa po jednozápasovej absencii vrátil Andrej Meszároša a asistenciou jej pomohol k triumfu nad Calgary. "Letci" vyhrali v ich poslednom zápase pred olympijskou pauzou 2:1. Dvadsaťosemročný bek, ktorý figuruje v nominácii trénera Vladimíra Vůjteka na olympijský turnaj v Soči, bol pri prvom góle domácich. Tí otvorili skóre v 29. minúte zásluhou Braydena Schenna po prihrávkach Waynea Simmondsa a slovenského zadáka. Meszároš odohral 21:24 min a vyhlásili ho za druhú hviezdu zápasu.

Do hry nezasiahol ani jeden slovenský brankár. St. Louis zvíťazilo nad Winnipegom 4:3 pp a sn, v drese Blues dostal pred Jaroslavom Halákom prednosť Brian Elliott. Peter Budaj sledoval triumf Montrealu nad Carolinou 4:1 tiež iba zo striedačky.

Výsledky:

Philadelphia - Calgary 2:1 /za domácich MESZÁROŠ 0+1/, St. Louis - Winnipeg 4:3 pp a sn, Boston - Ottawa 7:2, Toronto - Vancouver 3:1, Carolina - Montreal 1:4, Tampa Bay - Detroit 4:2 /za hostí JURČO 1+0/, NY Islanders - Colorado 2:5 /za domách VIŠŇOVSKÝ 1+1/, Washington - New Jersey 3:0, Nashville - Anaheim 2:5, Dallas - Phoenix 2:1