Main Content

Analýzy 14. kola Primera Division: Výber zaujímavých zápasov

sobota, 4. december 2010 14:44 | Autor: Sport7 sk

Analýzy 14. kola Primera Division: Výber zaujímavých zápasov
Analýzy 14. kola Primera Division: Výber zaujímavých zápasov

Španielská najvyššia súťaž pokračuje po pondelkovom El-Classico, ktoré skončilo jednoznačným víťazstvom Barcelony nad Realom Madrid 5:0 cez víkend kompletným 14. kolom. Prinášame vám analýzu k trom vybraným stretnutiam. Budeme radi, keď sa s nami podelíte o vaše tipy v diskusií pod článkom.


Sobota


Osasuna - Barcelona, 20.00

Vyvrcholenie španielskeho futbalu už  nastalo v pondelok na Nou Campe. A čokoľvek sa ešte stane do zimnej prestávky, jedinou diskutovanou témou aj po Vianociach zostane práve El Clásico.

Z psychologického hľadiska je toto významné víťazstvo pre Barcu nebezpečné, no faktom stále ostáva jej dominancia nad zvyškom La Ligy a v zostávajúcich 3 zápasoch bude ešte nejaké bomby určite chcieť zhodiť.

Katalánci v posledné tri víťazné zápasy odohrali so skóre 16:1, avšak Pepovi Guardiolovi bude v nasledujúcich troch zápasoch určite stačiť pri plnom počte bodov aj skóre 3:0.

Práve Osasuna si získala v posledných rokoch reputáciu na fakte, že jej hráči sú poväčšinou v zápasoch za loptou a dokážu výborne brániť.

Štadión domácich Reyna de Navarro navyše nie je určite ľahkým miestom pre samotné  veľké tímy, o čom svedčí aj fakt, že Barca a aj Real tu v minulej sezóne stratili body.

Napriek tomu, že Barcelona bude prekypovať sebavedomím, ktoré by sa jej mohlo v istom zmysle vypomstiť si myslíme, že v tomto zápase tomu tak nebude.

Pod Guardiolom sa mužstvo vyvinulo k schopnosti vypotiť aj tesné víťazstvá a my očakávame, že po veľkej pondelkovej eufórii také Barca dosiahne.

Vo vynikajúcej forme je naďalej Lionel Messi, ktorý strieľa góly ako na bežiacom páse. Proti Realu sa síce gólovo nepresadil no vytvoril spoluhráčom množstvo ukážkových šancí. Očakávame, že strelecky by sa proti Osasune mohol presadiť. Rovnako to platí aj na Davida Villu, ktorý sa dostáva do úžasnej streleckej formy, čo dokázal aj v El Classico proti Realu. Staviť na góly Messiho a Villu by sa mohlo oplatiť.

Real Madrid – Valencia, 22.00

Klobúk dole Mourinhovi. Šéf Realu bol prekvapujúco bezprostredne po zápase na Nou Campe vyrovnaný a pokojný. Portugalský doyen psychológie s pôvabom pogratuloval svojim hostiteľom za ich výborný výkon. A navyše sa nič nevyhováral. Možno aj preto, že takéto trénerské poníženie ešte v kariére nezažil. Zhromaždeným novinárom pripomenul, že k ceste za prvenstvom stále stráca Real len dva body. Opäť úplne pokojne.

Teraz čelí Real Valencii. Tímu, ktorý poskytne domácim možnosť na reparát.  Možno by sme mohli povedať, že Valencia bude ťažiť z náročného programu Realu, no takáto prezieravosť by sa Los Che nemusela vyplatiť.

Madrid bude určite chcieť zmyť všetku svoju pondelkovú frustráciu, no Mourinho vie, že domáci nemôžu hrať bezhlavo a musia myslieť najmä na zadné vrátka, ktoré sa na Nou Campe poriadne rozkývali.

Vysoké víťazstvá Realu proti Deportivu a Athleticu nespôsobili v Katalánsku ani najmenší strach. No mali jedno spoločné. Real napriek jednoznačnému priebehu inkasoval po defenzívnych chybách zhodne jedenkrát.

Mourinho je však známy svojim emočným palivom vo vnútri šatní a bude rád, ak sa Real bude pomaličky pod povrchom a hlavne víťazne pripravovať na ďalšie El Clásico v apríli. Práve toto je príležitosť pre jeho ospevované schopnosti aby povstal a preniesol svoj herný obraz na tím.


Nedeľa


Real Sociedad - Atletico Bilbao, 21.00

Kluby z Baskitska sa zoči-voči stretnú po takmer troch rokoch na štadióne Anoeta. Nedeľňajší zápas sa bude vo frenetickej atmosfére určite niesť v extrémnom tempe, no o to ťažšie bude tipovať víťaza. Tieto dva tímy produkujú absolútne kontrastné štýly futbalu. My veríme, že aj tento fakt prispeje k poriadnej futbalovej zábave sprevádzanej gólmi.

Bilbao, napriek tomu, že hrá vonku, je mužstvo s krajším herným prejavom, a ich schopnosť bombardovať súperovú obranu centrami s krajných častí ihrisku vyvoláva určite rešpekt.

Avšak aj San Sebastian je vie byť pekne nebezpečným mužstvom a odkedy sa vrátili Baskovia do La Ligy spôsobili už na domácej pôde problémy nejednému favoritovi.

Ak by sa hralo na San Mames, určite by sme očakávali výhru Bilbaa, no v tomto prípade radšej tipy na víťaza vynecháme a zvolíme stávku na počet gólov.


Ďalšie víkendové analýzy


Premier League
1. Bundesliga

Primera Division