Main Content

Minuloročný štvrťfinalista Ligy Majstrov klesá ku dnu

štvrtok, 30. január 2014 15:08 | Autor: Marek Farkaš

Minuloročný štvrťfinalista Ligy Majstrov klesá ku dnu
Minuloročný štvrťfinalista Ligy Majstrov klesá ku dnu | zdroj: © TASR

Ešte minulý rok sa Malage darilo nad očakávania, no túto sezónu to s ňou vôbec nevyzerá dobre. Klub, ktorému minuloročné semifinále Ligy Majstrov uniklo len o kúsok, sa topí vo veľkých problémoch.

Ambiciózny tím z Málagy dosiahol v poslednej sezóne úspech veľkého formátu. Zverenci trénera Manuela Pellegriniho sa prebojovali po výborných výkonoch do štvrťfinále Ligy Majstrov. V ňom narazili na neskoršieho finalistu Borussiu Dormund a postup do semifinále im unikol iba o vlások. Prvý vzájomný zápas sa v Málage skončil nerozhodne 0:0 a o postupujúcom tíme mal rozhodnúť zápas v Dormunde. Keď v 82.minúte strelil Eliseu vedúci gól, bolo viac než isté, že v ďalšom kole sa predstavia modro-bielí. Borussia potrebovala streliť za 10 minút 2 góly na postup, a tak sa aj stalo. V 91.minúte sa zblízka presadil Marco Reus a o 2 minúty neskôr sa po skrumáži pred bránkou presadil Santana. V tom momente zavládol smútok na tvárach všetkých fanúšikov Málagy.

Po úspešnej sezóne opustil tím kouč Manuel Pellegrini, ktorý neodolal ponuke od Manchestru City. Mužstvo taktiež opustil skúsený stopér Martin Demichelis, ktorý zamieril taktiež do tímu anglického vicemajstra. Odišiel aj talentovaný španielsky stredopoliar Isco, ktorého kroky smerovali do slávneho Realu Madrid. V tíme nezostal ani Joaquín mieriaci do Fiorentiny a Toulalan do milionárskeho Monaca. Viac hráčov odchádzalo, ako prichádzalo. Do klubu ale nezavítal ako náhrada žiadny hráč zvučnejšieho mena.

Túto sezónu to nemá Málaga vôbec ľahké. Už po prvých zápasoch sezóny bolo jasné, že boj o Ligu Majstrov ich túto sezónu určite nečaká. Naopak, pravdepodobne budú bojovať o udržanie sa v najvyššej španielskej súťaži. Tím z Andalúzie aktuálne okupuje v tabuľke 16.miesto a iba 2 body ho delia od hranice zostupu. V tejto sezóne sa mu podarilo v 21 zápasoch streliť úbohých 19 gólov, zatiaľ čo, najlepší strelec Primera División, Cristiano Ronaldo sa presadil už 22-krát! Najlepším strelcom Málagy je Paraguajčan Santa Cruz, no 4 góly na jeho konte sú skutočne málo.

Už v tomto zimnom prestupovom období má tréner Bernd Schuster v pláne priviesť bojovných hráčov. No vzhľadom na postavenie tímu v tabuľke to nebude mať ľahké. Najviac skloňované mená sú Thievy Bifouma z Espanyolu Barcelona a Stevan Jovetić z Manchestru City.

Do konca sezóny najvyššej španielskej ligy ostáva už iba 17 kôl. Iba čas, a zimné posily ukážu, či sa Málage podarí vzchopiť a prebojovať sa v tejto sezóne aspoň do pokojného stredu tabuľky.