Main Content

Slovensko do 16 rokov už v semifinále turnaja v Malajzii

streda, 22. január 2014 15:18 | Autor: Marek Farkaš

Slovensko do 16 rokov už v semifinále turnaja v Malajzii
Slovensko do 16 rokov už v semifinále turnaja v Malajzii | zdroj: © TASR

Slovenskí futbaloví reprezentanti do 16 rokov (ročník narodenia 1998) sú už takmer 2 týždne v Malajzii, kde obhajujú minuloročné 1.miesto na prestížnom turnaji Frenz International Cup.

Pri minuloročnom premiérovom ročníku naša reprezentácia určite nesklamala, dokonca príjemne prekvapila. Stabilné a výborné výkony podávali hráči v každom zápase. Ako víťazi skupiny B sa dostali do semifinále, kde zaslúžene vyhrali nad domácim tímom Frenz United 2:0 a vo finálovom zápase uspeli proti Persepolis F.C. Academy až po penaltovom roztrele. Najlepším hráčom turnaja sa stal slovenský útočník Tatrana Prešov Ľubomír Tupta. No teraz čaká našich reprezentantov ešte ťažšia úloha, a to obhájiť minuloročné prvenstvo.

Už 9.januára 21-členný výber futbalistov priletel do Malajzie, keď prekonal 7 časových pásiem. Na ceste za obhajobou titulu ich v skupine A čakali súperi ako Frenz United (Malajzia), Dalian Aerblin (Čína), Internacional FC (Brazília), Incheon FC (Kórea), či Besiktas Istanbul (Turecko). V skupine B sa predstavila Iránska reprezentácia do 16 rokov, Sporting Lisabon (Portugalsko), Chonburi FC(Thajsko), Eintracht Frankfurt (Nemecko) a Frenz United (Indonézia).

Svoj prvý zápas na turnaji odohrali naši mladí reprezentanti proti domácej akadémii Frenz United. Naši hráči mali 3 gólový náskok, no súper sa nevzdal a k záveru zápasu nám strelil 2 góly. Vyrovnaný zápas s dramatickým koncom sme napokon zvládli a tešili sme sa z 1.víťazstva.

Priebeh druhého zápasu bol odlišný od toho prvého. Naši chlapci dominovali v úplne všetkých aspektoch a tímu Dalian Aerbin prakticky nič nedovolili. Do súperovej siete sa naši mladíci trafili 7-krát. O zásahy do čierneho sa postarali po dvoch góloch Mašulovič a Baumgartner a po jednom góle Tupta, Polaščík a Adamec.

3.zápas bol pre zverencov trénera Ladislava Pecka najťažší. Brazílsky tím Internacional FC nás poriadne preveril a odhalil naše najväčšie nedostatky. Opäť to bol zápas vo veľmi rýchlom tempe s dramatickým koncom. Súper z Brazílie v posledných minútach zápasu otočil skóre zápasu z 1:2 na 3:2 a mohol sa radovať z víťazstva.

Slovensko - Incheon United 7:0

Ďalší zápas sa opäť niesol v réžii nášho tímu. Celý čas sa prakticky hralo na jednu bránu a znova sa našim reprezentantom podarilo súperovi streliť 7 gólov.

Slovensko – Besiktas Istanbul 1:0

Svoj dosiaľ posledný zápas na turnaji odohrali naši reprezentanti s tureckým klubom Besiktas Istanbul. Na postup do semifinále im stačilo uhrať remízu, no nechceli nič nechať na náhodu. Jediným gólom zápasu ostrostrelca Tuptu sa nám podarilo zvíťaziť najtesnejším výsledkom 1:0, a tým sme si potvrdili 1.miesto v skupine.

Aktuálne najlepším strelcom nášho tímu, ale aj celého turnaja, je často spomínaný Ľubomír Tupta, ktorému sa doteraz podarilo streliť 7 gólov. Aj preto je opäť horúcim kandidátom na zisk ocenenia pre najlepšieho hráča aj tento rok.

Najbližší zápas naši reprezentanti odohrajú v semifinále proti portugalskému tímu Sporting Lisabon. Začiatok zápasu je naplánovaný na 23.1.(štvrtok) o 9:00 SEČ. Priamy prenos zo zápasu a všetky informácie o turnaji nájdete na oficiálnej stránke turnaja www.frenzinternationalcup.com.