Main Content

Analýzy 13. kola Primera Division: Výber zaujímavých zápasov

sobota, 27. november 2010 15:33 | Autor: Sport7 sk

Analýzy 13. kola Primera Division: Výber zaujímavých zápasov
Analýzy 13. kola Primera Division: Výber zaujímavých zápasov | zdroj: SITA

Dlhoočakávane 13. kolo Primera Division vyvrcholí v pondelok zápasom "El Classico", čiže súbojom Barcelony s Realom Madrid. Prinášame vám analýzu k vybraným víkendovým stretnutiam (analýzu k spomínanému pondelkovému šlágru doplníme v nedeľu). Budeme radi, keď sa s nami podelíte o vaše tipy v diskusií pod článkom...


Sobota


Sevilla - Getafe, 20.00

Sevilla minulú nedeľu čelila Mallorce, čo bol hlavne pre ich terajšieho trénera Gregoria Manzana  zaujímavý zápas. Ten totiž pôsobil v tomto klube štyri predchádzajúce roky.

Začiatočná vzpruha spôsobená jeho príchodom opadla a mužstvo z Andalúzie sa navyše nenachádza ani v top štvorke tímov La Ligy.  Rojiblancos prehrali v tejto sezóne štyri zápasy, čo sa ako alarmujúci fakt nejaví, no pri pohľade na rozlosovanie už áno. To im ešte tentokrát štedro pridelilo Getafe. Nabudúce už však bude Sevilla čeliť Villarealu či Realu Madrid.

Na druhej strane zverenci trénera Michela sú  v posledných týždňoch na tom oveľa horšie. Z troch posledných zápasov proti Atleticu Madrid, Athleticu Bilbao a Valencii si Getafe odnieslo skóre 0:7. Čo je však pre nich pozitívnou správou je návrat Hugo Sancheza, ktorý by tímu do zimnej prestávky mohol výrazne pomôcť. 

Trénerská stolička je v Getafe poriadne rozkývaná a aj preto si myslíme, že to Michelovi hráči vopred nevzdajú, no väčšia kvalita Andalúzanov rozhodne v ich prospech.

Atletico Madrid - Espanyol, 22.00

Atletico má šancu v prípade dnešného víťazstva na Vicente Calderón proti Espanyolu dostať sa na štvrté miesto La Ligy. V tabuľke by preskočili práve Espanyol.

Podobne ako Sevilla, aj Colchoneros utrpeli doteraz štyri prehry, no tie boli proti súperom silnejšieho rangu a to proti Barcelone, Realu Madrid, Villarealu a práve so Sevillou.

Atleticu sa však v poslednej dobe darí na výbornú. Z posledných sedem zápasov vyhrali muži Mauricia Pochettina 6 a momentálne sa nachádzajú na siedmom mieste Primera Division.

Na druhej strane Andulky z Barcelony nazbierali iba štyri body zo šiestich zápasov hraných vonku a aj tieto sa zdajú byť ako dar z nebies, keďže v týchto zápasoch mimo domácej pôdy strelili iba jeden gól.

To, že je Atletico pod vedením Quiqueho Sancheza Flores displinovanejšie a spoľahlivejšie mužstvo netreba zdôrazňovať a aj vzhľadom na streleckú nemohútnosť hostí, veríme vo víťazstvo mužstva z hlavného mesta.


Nedeľa


Racing Santander – Deportivo La Coruňa, 17.00

Hráči Miguela Angela Lotinu obvykle podávajú lepšie výkony, ako sa od ich očakáva. No po tom, čo v lete stratila La Coruňa niekoľko dôležitých hráčov nebolo nič neobvyklé myslieť si, že Lotina to bude mať so svojimi nárokmi ťažké.

Pochybovači si na začiatku sezóny po prvých 8 zápasoch bez víťazstva mädlili ruky. Zdalo sa, že odchody hráčov La Coruňu potopili. No tá sa nevzdáva, neprehrala už štyri zápasy v rade, keď tri vyhrala, jeden remizovala a inkasovala jediný gól pri strelených ôsmych.

Racing Santander má na domácej pôde na El Sardinero vyrovnanú bilanciu. Vyhral trikrát v šiestich zápasoch, no dve z nich dosiahli proti trápiacej sa Zaragoze a Almerii, kým proti Osasune im hral do karát ukrutný lejak. Mužstvo z Kantábrie však od Deportiva musí očakávať oveľa väčší odpor.

Valencia - Almeria, 21.00

Almeria v minulom kole doma zahanbujúco vybuchla s Barcelonou v pomere 0:8. Manažérska pozícia Juanma Lilla nevydržala a novým trénerom sa stal Jose Lius Otra, ktorý sa v nedeľu na štadióne Mestalla pokúsi Almerii vrátiť status mužstva Primera División.

Jeho hlavnou úlohou počas prvých 8 dní s novým mužstvom bolo vrátiť hráčom potrebné sebavedomie, ktoré im  Barcelona rozstrieľala na kúsky.

Naopak hráči Los Che sú na tom so sebavedomím úplne inde. Najprv si minulý týždeň z El Madrigal proti Villarealu odniesli cenný bod a túto stredu v Lige Majtrov si doma proti Bursasporu víťazstvom 6:1 zabezpečili postup zo skupiny.

Turbulencie zo začiatku októbra, kedy Valencia nevyhrala štyri zápasy po sebe sú preč a z tohto zápasu sa pred stretnutiami na Santiago Bernabeu a Old Trafforde nebude očakávať nič iné ako tri body.


Pondelok


FC Barcelona - Real Madrid, 21.00

Analýzu k tomuto dlhoočakávanému zápasu doplníme v priebehu nedele!





Ďalšie víkendové analýzy


Corgoň liga
Premier League
1. Bundesliga

Primera Division