Main Content

Ronaldo dostal od prezidenta Portugalska štátne vyznamenanie

pondelok, 20. január 2014 19:05 | Autor: TASR

Ronaldo dostal od prezidenta Portugalska štátne vyznamenanie
Ronaldo dostal od prezidenta Portugalska štátne vyznamenanie | zdroj: © TASR

Lisabon 20. januára (TASR) - Portugalský futbalový reprezentant Cristiano Ronaldo dostal v pondelok od prezidenta krajiny Anibala Cavaca Silvu jedno z najvyšších štátnych vyznamenaní. V prezidentskom paláci v Lisabone si prevzal ocenenie Rad princa Henricha Moreplavca.

Krídelník Realu Madrid dostal počas slávnostného ceremoniálu pamätnú medailu a stuhu. Podľa hlavy štátu si Ronaldo toto ocenenie zaslúži, pretože "robí dobré meno Portugalsku po celom svete a je príkladom pre mladšie generácie pre svoju tvrdú prácu, odhodlanie a vôľu vyhrávať".

"Je to pre mňa moment veľkej hrdosti. Dáva mi motiváciu pokračovať v práci a neustále sa zlepšovať," citovala agentúra AP držiteľa Zlatej lopty pre najlepšieho futbalistu roka 2013.

Na slávnostnej ceremónii sa zúčastnila aj Ronaldova rodina, zástupcovia portugalskej vlády, španielski diplomati, prezident Realu Madrid Florentino Perez a reprezentačný kormidelník Paulo Bento.

Dvadsaťosemročný Ronaldo patrí v Portugalsku medzi najlepších a najpopulárnejších športovcov. Za národný tím odohral 109 zápasov, v ktorých strelil 47 gólov. V počte reprezentačných štartov mu v historickej tabuľke patrí tretie miesto.