Main Content

Futbal: Rosický a Čech majú záujem reprezentovať pod Vrbom

pondelok, 20. január 2014 19:05 | Autor: TASR

Praha 20. januára (TASR) - Stredopoliar Arsenalu Londýn Tomáš Rosický a brankár FC Chelsea Petr Čech majú záujem aj v ďalších rokoch nastupovať za českú futbalovú reprezentáciu. Kapitán i brankárska jednotka národného tímu to potvrdili novému reprezentačnému trénerovi Pavlovi Vrbovi počas jeho víkendovej inšpekčnej cesty v britskej metropole.

"Stretli sme sa a prebrali spolu čo ďalej. Obaja na mňa pôsobili dojmom, že majú obrovský záujem ďalej reprezentovať," citoval slová Vrbu oficiálny internetový portál Futbalovej asociácie Českej republiky. "Vycítil som, že národné mužstvo pre nich stále veľa znamená. Pokiaľ sa nestane nič nepredvídateľného, s Tomášom i Petrom počítame pre marcový zápas s Nórskom."

Čech, ktorý za národné mužstvo odchytal 106 zápasov, oslávi v máji 32 rokov. Tridsaťtriročný Rosický pre početné zranenia odohral v najcennejšom drese "iba" 93 stretnutí. Okrem dvojice reprezentačných stálic sa Vrba stretol v Londýne aj s Čechovým klubovým spoluhráčom Tomášom Kalasom a Danielom Pudilom z druholigového Watfordu.