Main Content

MONITOR-Futbal-CL: Vestenický na hosťovanie do FC Janov

pondelok, 20. január 2014 11:05 | Autor: TASR

Nitra 20. januára (TASR) - Talentovaný slovenský futbalista Tomáš Vestenický sa už v najbližších dňoch stane novou akvizíciou prvoligového talianskeho klubu FC Janov. Podľa portálu nitra.sme.sk odchádza 17-ročný útočník na sever Talianska v stredu 22. januára so svojím manažérom Ľubomírom Moravčíkom.

"FC Janov má veľký záujem, Tomáša nepotrebovali ani skúšať, a hoci platí, že kým niečo nie je na papieri, tak neplatí nič, tento kontrakt je naozaj na veľmi dobrej ceste. Prebehli už dokonca rokovania na úrovni klubov, dohoda znie na hosťovanie s opciou," povedal Moravčík pre nitra.sme.sk.

Strelec piatich slovenských gólov na majstrovstvách sveta hráčov do 17 rokov v Spojených arabských emirátoch pútal veľkú pozornosť agentov, ešte na jeseň dostal šancu aj v prvom mužstve Nitry. Za sebou má zahraničné skúšky, ukázať sa bol v Celticu Glasgow, tiež v Bastii, talianska stopa ale vyzerá oveľa zaujímavejšie ako tie predchádzajúce.

Medzi najväčšie hviezdy klubu patrí slovenský reprezentant Juraj Kucka, FC Janov je v 20-člennom pelotóne Serie A v strede tabuľky. "Tomáš začne v Primavere, rezervné mužstvá klubov Série A majú totiž vlastnú súťaž, určenú pre hráčov do 20 rokov," vysvetlil Moravčík ďalej.