Main Content

Futbal: Argentínčan Calderon nahradil v Betise odvolaného kouča Garrida

pondelok, 20. január 2014 10:05 | Autor: TASR

Sevilla 20. januára (TASR) - Argentínčan Gabriel Calderon sa stal novým koučom španielskeho futbalového klubu Betis Sevilla. Na lavičke aktuálne posledného tímu Primera Divison nahradil Juana Carlosa Garrida, ktorého vedenie odvolalo po sobotňajšom domácom debakli 0:5 s Realom Madrid.

"Splnil sa mi sen, ktorý som vždy mal," cituje agentúra AP slová 53-ročného Calderona. Ten s Betisom podpísal kontrakt do konca ročníka, ktorý sa automatický predĺži o ďalšiu sezónu v prípade, že sa mu podarí Betis udržať v najvyššej súťaži. Pre klub je to už tretia trénerská výmena v doteraz nevydarenej sezóne.

Calderon za Betis hrával v rokoch 1983 až 1987, obliekal aj dres argentínskej reprezentácie. Ako kouč pôsobil vo Francúzsku, Švajčiarsku, na Strednom východe i pri národnom tíme Saudskej Arábie.

Pôsobenie Garrida v Betise trvalo iba sedem týždňov, jeho zverenci si v uplynulých piatich zápasoch pripísali jednu remízu a štyri prehry. Andalúzsky klub stráca momentálne na priečky zaručujúce záchranu v španielskej lige až osem bodov.