Main Content

Raz hviezdy z Dortmundu odchádzať nebudú, dúfa Klopp

sobota, 18. január 2014 14:18 | Autor: Milan Vrábeľ

Raz hviezdy z Dortmundu odchádzať nebudú, dúfa Klopp
Raz hviezdy z Dortmundu odchádzať nebudú, dúfa Klopp | zdroj: © TASR

Jürgen Klopp uznal, že minuloročný finalista Ligy Majstrov nie je dostatočne finančne silný na to, aby udržal svoje najväčšie hviezdy na Westfalenstadion. Aj napriek tomu sa rozhodol s Dortmundom zostať až do roku 2018.

46 – ročný tréner priznal, že Borussia Dortmund je stále len predávajúci klub, pretože vôbec nedokáže udržať kľúčových hráčov v klube.  Bundesligový veľkoklub prišiel už o Shijniho Kagawu, Maria Götzeho a po skončení tejto sezóny sa vyberie preč aj Robert Lewandovski, ktorý sa v ročníku 2014/2015 ukáže v Bayerne Mníchov.

Klopp však verí, že žlto-čierni budú aj naďalej pokračovať vo svojom rozvoji a o pár rokov sa z Dortmundu stane tak stabilný klub, že bude schopný udržať najväčšie hviezdy vo Vestfalsku.

Bolo jasné, že naši najlepší hráči skôr, či neskôr klub opustia,“ povedal Klopp reportérom. „Vždy som tvrdil, že je len a len na nás, aby sme klub rozvinuli na takú úroveň, že sem hráči budú chcieť ísť hrať a samozrejme tu aj čo najdlhšie zostať. Zatiaľ sme sa však na takú úroveň s mužstvom nedostali. Vedel som, že klub sa oslabí, ale aj napriek tomu som chcel a aj som podpísal novú zmluvu s Dortmundom do roku 2018.“

Klopp vedie „žlto-čiernych“ už od roku 2008 a doviedol ich zatiaľ k dvom bundesligovým titulom. V tejto sezóne sa mu však počet titulov rozšíriť pravdepodobne nepodarí. Dortmund sa po 17. kole nachádza až na 4. mieste v nemeckej najvyššej súťaže a stráca až 12 bodov na prvý Bayern Mníchov. Takmer dvojmetrový kouč pred rokom 2008 trénoval a zároveň aj dlhých 12 rokov hral v Mainze 05.