Main Content

TOP16 európskych liahní pre NHL: Nechýba ani slovenský zástupca!

piatok, 17. január 2014 11:38 | Autor: Jakub Mihálik

Aj vás vždy zaujímalo, v ktorom meste vyrastá najväčší počet hokejových hviezd, ktoré sa presadia v NHL? Pripravili sme pre vás rebríček európskych miest a mestečiek, v ktorých sa narodil najväčší počet hokejistov pre NHL v pomere k počtu obyvateľov. Nechýba ani slovenské zastúpenie!

Moskva

Moskva

Počet hráčov v NHL:47
Počet obyvateľov: 11 510 097
Počet obyvateľov na jedného hráča v NHL: 244 895

Jednoznačne najväčšou európskou liahňou pre hokejové talenty, ktoré sa presadia, či presadili v NHL, je metropola Ruska. V Moskve vychovali až 47 hviezd zámorskej súťaže, čo je však počet ovplyvnený tým, že tak, ako vo väčšine východnej Európy, aj z Ruska sa až do druhej polovice 80. rokov hokejisti na severoamerický kontinent nedostávali. Navyše v súčasnosti je všeobecne zabrzdený odchod domácich hráčov od NHL kvôli vzniku jej európskej obdoby, Kontinentálnej Hokejovej Ligy. Napriek tomu, že Moskva vychovala najviac NHLkárov, veľký počet obyvateľstva radí túto hokejovú baštu až na posledné miesto z nášho výberu. Menoslov hráčov však budí rešpekt.


Najväčšie hviezdy: Alexander Ovečkin, Pavel Bure, Sergej Zubov, Alexej Žamnov, Alexander Frolov, Maxim Afinogenov, Vjačeslav Fetisov


Foto: © TASR