Main Content

NHL: Pittsburgh aj Anaheim s novými klubovými rekordmi - hlasy

štvrtok, 16. január 2014 12:05 | Autor: TASR

New York 16. januára (TASR) - Hokejisti Pittsburghu Penguins zvíťazili v zápase zámorskej NHL doma nad Washingtonom 4:3 a trinástym triumfom v sérii na domácom ľade prekonali klubový rekord. V Consol Energy Center rozhodol o výhre Pens fínsky obranca Olli Määttä v 59. minúte.

Pokorený rekord v počte dvanástich domácich výhier vytvorili "tučniaci" iba v minulej sezóne od 22. februára do 30. marca. Pittsburgh vyhral v piatich z posledných šiestich súbojov základnej časti. Capitals nestačil ani 34. gól Alexandra Ovečkina v sezóne a Washington tak prehral už v siedmom z posledných deviatich zápasov a tretíkrát v rade. Ruský reprezentant potvrdil svoje postavenie najlepšieho ligového strelce pohotovou strelou po prihrávke Marcusa Johanssona. Kuriózne na gólovom momente bolo, že tesne pred daným zakončením bol Ovečkin po zrážke so súperom bez hokejky. Tu si však rýchlo zdvihol z ľadu a okamžite pálil.

V Toronte sa domáci natrápili s posledným tímom Východnej konferencie, keď o svojom víťazstve 4:3 rozhodli až v samostatných nájazdoch. V hale Air Canada Centre boli počas nájazdov úspešní všetci traja exekútori v drese Maple Leafs - James van Riemsdyk, Joffrey Lupul a Tyler Bozak. Za Sabres skóroval len v prvej sérii Matt Moulson. "Tretí zápas za štyri dni a prehra o jeden gól. Je to trochu frustrujúce najmä po tej tretej tretine, v ktorej sme boli lepším tímom. Taký je však hokej," povedal dočasný tréner Sabres Ted Nolan.

Tretí zápas programu sa hral v Anaheime, ktorý deklasoval Vancouver 9:1. V stretnutí v hale Honda Center videli diváci sedem z desiatich gólov počas presilových hier. Domáci Ducks využili početnú prevahu až šesťkrát a hostia raz. A práve to bol jeden z viacerých nových klubových rekordov v podaní "káčerov". Navyše, najlepší tím NHL vyhral ôsmy zápas v rade a z dlhodobejšieho pohľadu osemnásty z posledných devätnástich odohraných duelov. Deviatimi nastrieľanými gólmi si vytvorili Ducks rovnako nový klubový rekord. Hneď traja útočníci Anaheimu si vylepšili štatistiky dvoma strelenými gólmi. Najviac bol vidieť kanadského olympionika Corey Perryho, ktorý k dvom presným zásahom pridal aj dve asistencie. Štyridsaťtriročný fínsky veterán Teemu Selänne mal bilanciu 2+1 a Nick Bonino 2+0. Ducks v tejto sezóne ešte doma neprehrali v normálnom hracom čase (20-0-2) a vyrovnali tak rekordnú domácu sériu Sa Jose Sharks z ročníka 2008/2009. "Tento zápase presne ukázal, ako na tom momentálne sme," uviedol útočník víťazov a autor úvodného gólu z hry Andrew Cogliano: "Cítim, že teraz máme veľkú kvalitu a silu, ale sú tímy, ktoré je veľmi ťažké doma zdolať. Nám sa na našom štadióne hrá veľmi dobre a aj duel s Vancouverom sme si užívali. Myslím, že doma ešte môžme dosiahnuť veľké víťazstvá."

sumáre:

TORONTO - BUFFALO 4:3 pp a sn (1:0, 2:2, 0:1 - 0:0, 1:0)

Góly: 10. Kessel, 28. Kuliomin (Holland), 32. Rielly (Kadri, Raymond), rozh. nájazd Lupul - 24. Ellis (Myers, Pysyk), 27. Moulson, 41. Hodgson (Ennis, Ehrhoff). Brankári: Reimer - Miller, strely na bránku: 39:30.

PITTSBURGH - WASHINGTON 4:3 (0:1, 2:1, 2:1)

Góly: 30. Letang (Crosby, Glass), 37. Pyatt (Määttä, Jokinen), 52. Jokinen (Sutter, Niskanen), 59. Määttä (Malkin, Niskanen) - 14. Laich (Alzner), 35. Chimera (Johansson, Orlov), 49. Ovečkin (Johansson, Green). Brankári: Fleury - Neuvirth, strely na bránku: 37:28.

ANAHEIM - VANCOUVER 9:1 (2:0, 4:1, 3:0)

Góly: 5. Cogliano (Silfverberg, Koivu), 18. Selänne (Vatanen, Lindholm), 24. Perry (Maroon, Lindholm), 26. Bonino (Vatanen, Perry), 35. Nick Bonino (Getzlaf, Perry), 36. Silfverberg (Perreault, Beauchemin), 51. Perry (Getzlaf), 55. Selänne (Beleskey, Lovejoy), 60. Vatanen (Fistric, Selänne). Brankári: Andersen - Läck (24. Eiksson), strely na bránku: 44:32.

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená v 2., 3. a 4. odseku