Main Content

Je prestup Hamšíka do Manchestru United reálny?

štvrtok, 16. január 2014 10:45 | Autor: Jakub Mihálik

Je prestup Hamšíka do Manchestru United reálny?
Je prestup Hamšíka do Manchestru United reálny? | zdroj: © TASR

Januárové prestupové špekulácie spájajú slovenského reprezentanta Marka Hamšíka s prestupom do Manchestru United. Je možné, že by stredopoliar Neapolu zmenil v januári dres?

Máme tu ďalšie prestupové obdobie a s ním spojené ďalšie pokračovanie telenovely s názvom Prestúpi Marek Hamšík z Neapolu? Scenáristom sú anglické médiá, v hlavných úlohách Manchester United a Liverpool, komparz tvorí nespočet ďalších klubov, s ktorými scenáristi rozhodne nešetrili. Zápletka príbehu je celkom bežná. Futbalový princ Marek Hamšík si žil šťastne na Apeninskom polostrove, ktorý mu z veľkej časti ležal pri nohách, až kým dobyvační rytieri z Anglicka nechceli toto šťastné nažívanie narušiť. Futbalový princ mal však vo svojom kráľovstve silné postavenie, a tak sa sága tiahla niekoľko rokov.

Hoci si náš futbalový reprezentant vyskúšal už aj úlohu v jednom z filmov prezidenta Neapolu, De Laurentisa, nemyslím si, že tento film sa mu pozdáva. Koho by aj bavilo neustále riešiť, či, kedy, kam a za koľko má opustiť svoj klub. Najmä, ak svoju vernosť až za hrob deklaroval už snáď viackrát ako má Balotelli prešľapov. Zdá sa však, že niektoré médiá to baví polrok, čo polrok. Najnovšie správy spájajú Marekiara opäť s dresom Manchestru United. Vyzerá to tak, že David Moyes našiel v našom stredopoliarovi záľubu, a práve ním chce vyplniť slabé miesto svojho tímu. Moyes však vyniká v tom, že svoju pozornosť zameriava na nesprávneho hráča, a tak tomu bude asi aj v tomto prípade. 

Prirodzene, špekulácie o Hamšíkovom prestupe do Manchestru sú podporené tým, že United plánujú veľké investície do svojej zálohy. Takisto situácii nahráva fakt, že sa Marek len pomaly vracia do kádra Neapola, z ktorého ho vyradilo zranenie. Počas jeho absencie sa navyše neuveriteľne chytil Mertens, hrajúci práve na poste Hamšíka. No Hamšík a Neapol tak nejak idú k sebe.

Partenopei je klubom, ktorý dbá na tradície a vernosť klubovým farbám je na prvom mieste. Preto je verejným nepriateľom číslo 1 Ezequiel Lavezzi, dvojku mu môže robiť Edinson Cavani. A preto je za boha považovaný Maradona, polovičného kamoša mu môže robiť Hamšík. A hoci Neapol prechádza obdobím, v ktorom sa mení jeho tvár, niektoré veci jednoducho musia po Vezuvom ostať tak, ako sú. 

Len ťažko si možno predstaviť, že Hamšík by v tomto prestupovom období nabral smer Manchester. Jeho úlohou číslo jeden je prebojovať sa po zranení naspäť do základnej zostavy, následuje zvýšenie produktivity, cieľom je dobehnutie straty na Juventus. Hamšík je hráč, ktorý sa vie sústrediť a nerozhodí ho ani volanie divočiny (rozumej United). Preto by si David Moyes mal nechať zájsť chuť skôr, ako strávi ďalšie prestupové obdobie naháňaním hráča, ktorého získať nemôže. V mori je dostatok rýb.