Main Content

Australian Open: Schmiedlová tiež postupuje do 2. kola!

utorok, 14. január 2014 12:05 | Autor: TASR

Australian Open: Schmiedlová tiež postupuje do 2. kola!
Australian Open: Schmiedlová tiež postupuje do 2. kola! | zdroj: © TASR

Melbourne 14. januára (TASR) - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa rovnako ako jej krajanky Daniela Hantuchová s Dominikou Cibulkovou a Magdalénou Rybárikovou prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open.

Pri premiére v seniorskej hlavnej súťaži v Melbourne si v úvodnom kole poradila s Maďarkou Timeou Babosovou po trojsetovej bitke 4:6, 6:4 a 7:5.

Jej ďalšou súperkou bude víťazka turnaja WTA v tasmánskom Hobarte Španielka Garbine Muguruzová Blancová. Schmiedlová v prvom sete za stavu 3:3 stratila podanie a Babosová po potvrdení brejku získala úvodný set vo svoj prospech. V ďalšom priebehu zápasu však mala navrch talentovaná Slovenka. V rozhodujúcom sete zverenka trénera Milana Martinca odskočila súperke na 3:0. Babosová zápas ešte zdramatizovala, odvrátila štyri mečbaly a vyrovnala na 5:5, no v koncovke napokon slávila úspech Schmiedlová.

Slovenka označila zápas za veľmi náročný. "Bola to riadna šichta. Už samotné skóre hovorí o tom, aké to bolo dnes ťažké. Bolo veľmi teplo, navyše fúkal vietor. Som veľmi rada, že som to napokon zvládla a v závere premenila piaty mečbal. Grandslam je predsa len niečo iné ako bežný turnaj, človek je pod väčším tlakom. V niektorých momentoch som nehrala až tak dobre, no vybojovala som to. Moju súperku v 2. kole Muguruzovú Blancovú nepoznám. Opýtam sa na ňu Magdy Rybárikovej a ďalších dievčat, ktoré s ňou hrali. Počula som, že kvalitne podáva, minulý týždeň vyhrala turnaj. V 2. kole grandslamu si už človek súperku nevyberie," povedala Schmiedlová v konferenčnom hovore so slovenskými médiami.

 

dvojhra - 1. kolo:

Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) - Timea Babosová (Maď.) 4:6, 6:4, 7:5

 

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlas Schmiedlovej