Main Content

Australian Open: Aj Magdalena Rybáriková do 2. kola!

utorok, 14. január 2014 11:05 | Autor: TASR

Australian Open: Aj Magdalena Rybáriková do 2. kola!
Australian Open: Aj Magdalena Rybáriková do 2. kola! | zdroj: © TASR

Melbourne 14. januára (TASR) - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková sa prvýkrát v kariére prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne.

V úvodnom kole si ako nasadená tridsaťdvojka poradila s Nemkou Andreou Petkovičovou hladko v dvoch setoch 6:2 a 6:3. Jej ďalšou súperkou bude Japonka Kurumi Narová. Rybáriková päťkrát za sebou stroskotala v Melbourne hneď na úvodnej prekážke, v utorok sa jej podarilo konečne prelomiť čiernu sériu.

Zápas mal pikantný náboj. Slovensko a Nemecko totiž začiatkom februára v bratislavskom NTC nastúpia proti sebe v zápase 1. kola svetovej skupiny Pohára federácie. Rybáriková v úvodnom sete duelu s Petkovičovou na dvorci dominovala, keď dvakrát prelomila podanie súperky. V druhom dejstve držala bývalá svetová desiatka s Rybárikovou krok iba do stavu 2:2. V ďalších minútach mala navrch slovenská trojka, ktorá v Melbourne nadviazala na triumf nad Petkovičovou z vlaňajšieho finále turnaja WTA vo Washingtone.

Rybáriková mala po postupe do 2. kola veľkú radosť. "Teší ma, že som v Melbourne konečne prelomila čiernu sériu. Nečakala som, že vyhrám až tak hladko a že podám taký dobrý výkon. Som veľmi spokojná s predvedenou hrou. Bol to iný zápas ako finále vo Washingtone, predsa len grandslam nie je bežný turnaj. Tenisovo to však bolo dosť podobné. Andrea má zo mňa rešpekt, nerada hrá proti mne. Hrala som presne to, čo jej nevyhovuje, veľmi dobre som servovala," povedala v konferenčnom hovore so slovenskými médiami Rybáriková, ktorá v 2. kole prti Narovej očakáva ťažký zápas. "Vôbec ju nepoznám, nikdy som ju nevidela hrať, no predpokladám, že bude hrať typický ázijský štýl a pôjde do toho. V poslednom období má dobre výsledky a na rýchlom dvorci, aký je v Melbourne, to nebude jednoduché."

 

dvojhra - 1. kolo:

Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (32-SR) - Andrea Petkovičová (Nem.) 6:2, 6:3