Main Content

Analýzy Ligy majstrov: Zaujímavé tipy na stredu

streda, 24. november 2010 08:40 | Autor: Sport7 sk

Analýzy Ligy majstrov: Zaujímavé tipy na stredu
Analýzy Ligy majstrov: Zaujímavé tipy na stredu | zdroj: SITA

Dnes večer pokračuje prestížna Liga majstrov zvyšnými 8. zápasmi piateho kola základných skupín. Pripravili sme pre vás analýzu k trom zaujímavým stretnutiam: Tottenham - Werder Brémy, Inter Miláno - Twente Enschede a Glasgow Rangers - Manchester United. Budeme radi, ak sa s nami podelíte o vaše tipy v diskusií pod článkom...

Tottenham - Werder Brémy

Od Tottenhamu hrajúcemu navyše v domácom prostredí nestranný fanúšik neočakáva nič iné ako množstvo gólov. Diváci sa v Lige Majstrov na White Hart Lane tešili z gólových hodov už trikrát. Najprv v play-off o skupinovú fázu proti Young Boys Bern videli 4 góly (4:0), neskôr v skupinovej fáze proti FC Twente päť (4:1) a naposledy pri víťazstve nad posledných šampiónom súťaže Interom Miláno štyri (3:1). Navyše z posledných piatich zápasov Spurs až v štyroch padlo viac ako 3,5 gólu a v Lige Majstrov to dokonca platilo doteraz vždy.

Zápas proti Werderu Brémy sa podľa nášho názoru nebude niesť v inom duchu. Nemci inkasovali v Bundeslige nelichotivých 31 gólov v 13 zápasoch. V tejto štatistike je horšia už iba obrana Borussie Monchengladbach. V Lige Majstrov obdržal Mertesacker a spol. 9 kúskov v štyroch odohraných stretnutiach.
Spurs na nemeckej pôde stratili nádejné dvojgólové vedenie a nakoniec odišli z Brém len s bodom. O buldočej povahe Nemcov a ich bojovnosti aj pri nepriaznivých výsledkoch nie je potrebné rozprávať.

[Alt-Text]

Inter Miláno - Twente Enschede

Zápas Interu s Twente Enschede má síce papierového favorita no vzhľadom na pokles formy Benitézovych mužov si myslíme, že kurzy stávkových spoločností okolo 6,50 sú až príliš vysoké.

Holanďania síce doma s talianskym majstrom ,,len“ remizovali, no od tohto zápasu sa veľa zmenilo. Nerrazurri nevyhrali od konca októbra. Táto chabá séria obsahuje zápas v Lige Majstrov proti Tottenhamu (1:3) a štyri neúspešné ťaženia v Serii A.

Na druhej strane aj Twente v holandskej Eredivisie prehralo dva zápasy po sebe, no kontakt s čelom tabuľky nestratilo. Prekvapujúce víťazstvo by tím z Enschede posunulo za istých okolností na prvú priečku skupiny A.

Glasgow Rangers - Manchester United
 
Manchester United po úspešných zápasoch vonku na pôde Bursasporu a Valencie zavíta aj do Škótska, kde budú hostiteľmi Jazdci z Glasgowa.

Napriek tejto pozitívnej bilancii Manchesteru z ihrísk súperov si myslíme, že zápas na Ostrovoch sa skôr bude podobať zápasom Premier League, kde Manchester uhral z posledných 7 zápasoch vonku až 6 remíz.
Rangers už na začiatku súťaže ustáli zápas na Old Trafforde a na Ibrox Parku sa taktiež z ich strany neočakáva ofenzívna resp. atraktívna hra.

Diablom budú chýbať Nemanja Vidič a Rio Ferdinand, no Chris Smalling by jedného z nich mohol plnohodnotne nahradiť. Druhým stopérom bude pravdepodobne Johny Evans s potrebnými skúsenosťami z takýchto zápasov.

United si postupovú priečku zabezpečia minimálne v prípade remízy, a aj  v prípade víťazstva Valencie proti Bursasporu budú zverenci Sira Alexa Fergusona stále bod pred Španielmi.