Main Content

Tréner Hapal o zápase s Chelsea: "Boli sme blízko k veľkému úspechu!"

streda, 24. november 2010 08:27 | Autor: TASR

Tréner Hapal o zápase s Chelsea: "Boli sme blízko k veľkému úspechu!"
Tréner Hapal o zápase s Chelsea: "Boli sme blízko k veľkému úspechu!" | zdroj: SITA

V duši trénera slovenského futbalového šampióna MŠK Žilina Pavla Hapala vládli po záverečnom hvizde utorňajšieho duelu v F-skupine Ligy majstrov na ihrisku FC Chelsea zmiešané pocity. Českého lodivoda hrial zodpovedný a kvalitný výkon jeho zverencov na trávniku jedného z najlepších mužstiev na svete a fakt, že jeho tím tu dlho siahal aspoň na bod. Mrzel ho však nezvládnutý záver a inkasovaný gól na konečných 1:2 v 86. minúte.

"Som sklamaný. Hráči bojovali celých 90 minút, snažili sa o dobrý výsledok. Boli sme blízko k veľkému úspechu, na ktorý by sme potrebovali aj veľkú dávku šťastia, ktoré sa od nás v závere napokon odklonilo. Zatiaľ si teda naďalej pijeme v Lige majstrov ten trpký kalich," povedal na pozápasovej tlačovej konferencii 41-ročný kormidelník a pokračoval: "Sklamanie je naozaj veľké, pretože zremizovať na Chelsea by bol skvelý výsledok. Chceli sme sa oklepať z debaklu s Marseille a dnes predviesť niečo extra. Myslím si, že sa nám to aj darilo, ale Chelsea má veľkú kvalitu, ktorú v závere potvrdila. Mám dobrý pocit z toho, že sme potrápili tento tím. Keď minúty ubiehali v druhom polčase, domácim určite nebolo ľahko, čo ma teší.
 
Tréner MŠK sa pred duelom s Chelsea rozhodol pozmeniť svoju útočnú filozofiu a slovenského majstrovi naordinoval tentoraz defenzívnu taktiku. "Poctivo sme bránili, hráči sa veľmi dobre zaisťovali. Chelsea však napriek tomu potvrdila svoju silu a mala veľa gólových možností. My sme mali možnosť pridať druhý gól, išli sme dvaja na jedného, vyriešili sme to však zlou prihrávkou. Chceli sme hrať z defenzívy a fungovalo to veľmi dobre, no do našej súťaže sa to nedá preniesť, tam sa musíme tlačiť najmä dopredu. Musíme si úprimne povedať, že kvalita Chelsea je úplne inde ako tá naša," vyhlásil Pavel Hapal, podľa ktorého vládlo po zápase v šatni sklamanie: "Hráči cítili, že boli blízko k niečomu veľkému."

Obrovskú energiu vlievali v utorok večer do žíl žilinským hráčom ich fanúšikovia, ktorí prišli na tribúny Stamford Bridge a počas celého stretnutia ich bolo výrazne počuť. "Bola to paráda. Rozhodne sme nečakali, že tu bude toľko našich priaznivcov. Pripomínalo mi to náš zápas na Sparte. Skutočne im za to ďakujeme, dúfam, že sme ich naším výkonom nesklamali. Ešte raz ďakujeme..." dodal Pavel Hapal.