Main Content

Analýzy Ligy majstrov: Dnes tipujeme Chelsea so Žilinou a Bragu s Arsenalom

utorok, 23. november 2010 13:11 | Autor: Sport7 sk

Analýzy Ligy majstrov: Dnes tipujeme Chelsea so Žilinou a Bragu s Arsenalom
Analýzy Ligy majstrov: Dnes tipujeme Chelsea so Žilinou a Bragu s Arsenalom

Po dvojtýždňovej prestávke pokračuje liga majstrov 5. kolom základných skupín. V utorok zasiahne do hry aj slovenský majster MŠK Žilina, ktorý sa predstaví na horúcej pôde anglickej FC Chelsea. Okrem tohto duelu sme pre vás pripravili analýzu aj k večernému stretnutiu Bragy s Arsenalom.

[Alt-Text]

Braga - Arsenal, 20.45

Hráči Gunners dobre vedia, že dnešné víťazstvo na horúcej portugalskej pôde proti domácemu Sportingu Braga im zabezpečí postupovú pozíciu do vyraďovacích bojov Ligy Majstrov.

Čo bude pre hostí možno viac motivujúci prvok ako samotná postupová priečka v tabuľke H, je odčinenie ich sobotňajšej ligovej prehry v derby o Londýn proti Tottenhamu (2:3).

Zverenci Arsena Wengera viedli po prvom dejstve pohodlne 2:0 a kráčali si tak po prvé miesto v tabuľke Premier League. No ich odvekí rivali nezložili zbrane a nakoniec brali zo severu Londýna málovídané tri body. Málovídané preto, lebo Spurs čakali na víťazstvo na pôde tímu z ,,veľkej štvorky“ neuveriteľných 17 rokov.

Napriek tomu to nebola zo strany Arsenalu prekvapujúca domáca prehra. V tejto sezóne ich mohli fanúšikovia na Emirates Stadium vidieť už tri.

Na druhej strane je však na hráčoch Gunners v lige majstrov vidieť väčšiu koncentráciu a menej napätia. To preukázali hneď v úvodnom kole, keď svojho nadchádzajúceho  súpera rozložili pomerom 6:0 a aj napriek tomu, že im dnes budú chýbať Robin Van Persie, Andrey Arshavin a Gael Clichy veríme, že v Portugalsku opäť nad Bragou zvíťazia.

Braga dosiahla v skupine H dve víťazstvá proti trápiacemu sa Partizanu Belehrad, ktorý tak zostáva na poslednej priečke tabuľky. Na druhý Šachtar stráca tri body, ktorý však cestuje práve na pôdu srbského majstra, kde sa pokúsi určite minimálne o bod.


Chelsea Londýn – MŠK Žilina, 20.45

Nepostup Chelsea do vyraďovacej fázy Ligy Majstrov je len v teoretickej rovine. V podobnej situácii avšak v opačnom garde sa nachádzajú chlapci zo Žiliny. Tí si s najväčšou pravdepodobnosťou pozrú v jari európske futbalové súťaže len v televízii.

Slovenský majster platí až krutú nováčikovskú daň. V štyroch hraných dueloch obdržal od európskej futbalovej smotánky 15 gólov, naposledy proti Marseille v domácom  prostredí nelichotivých sedem.

Pre pretrvávajúce hlasy o kríze Ancelottiho tímu, prípadne o odchode  samotného trénera,  bude potrebné aby si domáci tento zápas takpovediac užili.

Prehra 1:0 v Birminghame bola treťou z posledných štyroch zápasov The Blues, čo sa od príchodu Romana Abramoviča ešte nikdy nestalo. Zdá sa, že niektorí kľúčoví hráči si potrebujú oddýchnuť a aj napriek tomu, že ich nahradí početná enkláva teenagerov veríme, že domáci nič nenechajú na náhodu. Prípadná strata bodov by bola jedným z najväčších prekvapení súťaže.