Main Content

Analýzy 12. kola španielskej Primera División: Doplnený nedeľňajší program

sobota, 20. november 2010 21:04 | Autor: Sport7 sk

Analýzy 12. kola španielskej Primera División: Doplnený nedeľňajší program
Analýzy 12. kola španielskej Primera División: Doplnený nedeľňajší program | zdroj: SITA

Španielská Primera División pokračuje cez víkend 12. kolom. Lídrom tabuľky je naďalej Real Madrid, ktorý si už dlhšiu dobu udržuje jednobodový náskok pred Barcelonou. Prinášame vám analýzu k vybraným zápasom tohto kola, pričom budeme radi, keď sa s nami podelíte o vaše tipy v diskusií pod článkom.


Sobota


Villarreal - Valencia, 18.00

Lokálne derby medzi seba na východnom pobreží postaví mužstvá, ktoré sa navyše stretnú aj v osemfinále Španielskeho Kráľovského pohára.

9- zápasovú šnúru bez prehry pretrhol  Žltej ponorke v minulom kole Lionel Messi, keď dvoma gólmi zabezpečil výhru Barcelony na Nou Campe 3:1.

Zverenci Juana Carlosa Garrida však v tomto zápase prispeli k pohľadnej hre a my si myslíme, že ani táto prehra ich sebavedomie nenaštrbí. Zvlášť pred stretnutím s rivalom na El Madrigal.

Valencia sa síce po štvorzápasovej odmlke bez výhry víťazstvom proti Getafe 2:0 znovu vrátila do boja o popredné priečky, no vzhľadom na hru, ktorú predviedli hostia nemôžeme predpokladať, že Valencia je z krízy preč.

Pochybnosti ohľadom výkonu Los Che len pritvrdzujú neisté účasti niekoľkých jej hráčov v zápase. Cesar Sanchez, Jeremy Mathieu, Jordi Alba, Manuel Fernandes, Mehmet Topal či Juan Mata čelili tento týždeň rôznym zdravotným ťažkostiam, zatiaľ čo David Albelda je suspendovaný.

Samozrejme Emeryho hráčska základňa je pomerne široká a teoreticky je schopná pokryť jeho chýbajúcich hráčov, no toto provizórne riešenie môže rýchlo proti domácim vyhorieť, keďže vynikajú rýchlymi prihrávkami a kvalitným pohybom.

Hrôzu však Emerymu môže naháňať aj ďalšia skutočnosť.  Tou je úbohá bilancia Valencie v zápasoch vonku proti zvyšným mužstvám veľkej šestky. Pred dvoma týždňami túto sériu Los Che v zápase proti Seville natiahli na nelichotivých 13 prehier v 15 zápasoch.

Domácim kapitánom bude dlhoročný hráč Valencie Carlos Marchena, ktorý neustál v lete finančné machinácie v tíme. Marchena má čo dokazovať hlavne bývalému trénerovi Emerymu. Ten ho vo Valencii nepovažoval za stabilného hráča základnej zostavy hoci je Marchena európskym i svetovým šampiónom.

Villareal sa môže opierať aj o posledné tri vzájomné zápasy na El Madrigal, ktoré vyhral 3:0, 3:1 a 2:0. Navyše na domácej pôde v tejto sezóne vyhral všetkých 5 zápasov s 13 vsietenými ale len jedným inkasovaným gólom. Vzhľadom na predchádzajúce vzájomné zápasy týchto súperov, ktoré sa odohrali na domácej pôde Villarealu odporúčame riskantný tip na Víťazstvo domácich v handicape. Ak si netrúfate je tu pre vás tip na víťazstvo Villarealu s tiež pekným kurzom 1,90 na bwin.com.

Almeria - Barcelona, 20.00

Nadvláda Barcelony v La Lige je všetkým známa.  Rekordné série Kataláncov zo zápasov vonku počas posledných dvoch sezón prekoná snáď len rekord Realu na domácej pôde.

Barcelona v priebehu dvoch sezón získala na ihriskách súperov v Primera División neuveriteľných 90 bodov, čo by v každej z predchádzajúcich 79 sezón stačilo na titul.

Guardiolovi muži začali sezónu v zápasoch vonku opäť impozantne. Päť víťazstiev v piatich zápasoch robí pri pohľade na domáce 4 body Almerie z rovnakého počtu zápasov  na Estadio Juegos de los Mediterranos rutinnú záležitosť.

Slabé výkony Almerie sú sklamaním aj z pohľadu príchodu nového trénera  Juanma Lilla počas zimnej prestávky minulej sezóny.

Šnúra ôsmych víťazstiev v 22 zápasov síce stačila na zabezpečenie kvalitného trinásteho miesta, no odkedy začala nová sezóna Almeria vyhrala len v jednom z 11 zápasov a po prvýkrát od trojročného pôsobenia v La Lige klesla medzi posledné tri mužstvá tabuľky.

Trápenie Andalúzanov pokračovalo aj minulý týždeň, keď nedokázali skórovať ani proti deviatim mužom Athletica Bilbao.

Odporúčame tipovať na gól Lionela Messiho, ktorý je zdá sa nezastaviteľný a taktiež na výhru Barcelony v handicepe.

Real Madrid - Athletic Bilbao, 22.00

Úloha, ktorú hráči Bilbaa zvládli hrdinsky o deviatich hráčoch naposledy proti Almerii sa len ťažko dá porovnávať s tým, čo ich čaká v dnes večer na Santiago Bernabeu.

Baskovia už musia zabudnúť na senzačné januárové víťazstvo proti Merengues na San Mames (1:0), ktoré však hráči Realu dementovali doma v máji v podobe 5:1. 

Všetko naznačuje tomu,  že Bilbao odíde z hlavného mesta s prázdnymi rukami. V deviatich zápasoch proti mužstvám z prvej polovice tabuľky v minulej sezóne nazbierali len jediný bod z možných 27 a prehry vo Valencii, Seville a Villareale z tejto sezóny naznačujú, že smutný príbeh pokračuje.
 
Aj keď je pod vedením Joaquina Caparrosa cítiť istý progres, Los Leones majú ku futbalovej Európe ešte náročnú a dlhú cestu.

Naopak Madrid je pod Mourinhovým vedením zatiaľ neporazený a do tohto zápasu navyše vstupuje so šesťzápasovou víťaznou šnúrou. My veríme, že túto sériu natiahne minimálne na sedem. Otázne je akým spôsobom.


Nedeľa


Sevilla - Real Mallorca

V minulom kole sa usmialo na Sevillu štastie. Zverenci trénera Gregoria Manzana vyhrala na La Romarede so Zaragozou gólom z poslednej minúty 2:1, keď skóroval Alvaro Negredo.

Je na hráčoch Sevilly aby využili prítomnosť povestnej šťasteny proti mužstvu, ktoré ich súčasný tréner pozná až príliš dobre.

Manzano totiž strávil predchádzajúce  štyri sezóny na San Moix ako tréner Mallorcy a my očakávame, že svoje taktické majstrovstvo v kombinácii s vedomosťami o tomto tíme dokonale využije práve v tomto zápase na Sanchez Pizjuan.

Napriek tomu, že sa ostrovanom z Mallorcy pod vedením Michaela Laudrupa celkom darí, nevidíme žiaden dôvod prečo by mali v tom zápase uspieť. Proti Mallorce hovorí aj ich bilancia zo zápasov na ihriskách súperov, keď dokázali vyhrať len v kríze sa zmietajúcej Valencii.

Real Sociedad - Atletico Madrid
 
Atletico naposledy pohodlne vyhralo na Vicente Calderon proti Osasune 3:0. Pohodlná jazda ich však určite nečaká na štadióne Anoeta, kde hrá domáce zápasy San Sebastian.

Colchoneros sa v tejto sezóne rozbiehajú pomalšie. Na ihriskách súperov už neuspeli vo Valencii, Sevilly,Villareale a naposledy v mestskom derby proti Realu.

Súperi, ktorí Atletico čakajú do zimnej prestávky  mu však dávajú reálnu šancu vrátiť sa opäť na predné miesta tabuľky La Ligy.

Napriek tomu radšej upustíme od stávky na výhru hostí a to hlavne z rešpektu voči mužom Martina Lasarteho, ktorý na domácej pôde získali v doterajšom priebehu ligy 12 z možných 15 bodov. Jediné mužstvo, ktoré v San Sebastiane zbieralo body bol Real Madrid, ktorý tu aj s prispením šťastia vyhral tesne 2:1. Vo zvyšných 4 víťazných stretnutiach dokonca Baskovia neinkasovali ani gól.

Osasuna – Gijon

Rojillos sa v minulom kole predstavili v Madride, kde domácemu Atleticu podľahli rozdielom triedy 3:0.

Zverenci Jose Antonia Camacha disponujú v posledných šiestich rokoch  na domácom Reyno de Navarra s viac ako 50 % úspešnosťou  víťazstiev proti mužstvám z druhej polovice tabuľky a tohtosezónne víťazstvá proti San Sebastianu, Malage a Herculesu len naznačujú akým silným súperom pre hostí z Astúrie budú.

Na druhej strane muži Manuela Preciada len zriedka odmeňujú svojich skvelých fanúšikov aj v zápasoch vonku. Gijon v tejto sezóne na ihrisku súpera stále nevyhral a za posledné dva roky dokonca mimo domáceho prostredia nazbieral len 20 bodov 36 zápasov.

Espanyol - Hercules

Andulky sú jedným z troch tímov, ktorí sú na domácej pôde v tejto sezóne stále stopercentný a ich ďalšia záľuba v čistých kontách je len obrovským plusom proti tímu, ktorého hra stojí prakticky len  na dvoch hráčoch.

Čo chýba hráčom Estebana Viga je podľa všetkého kreativita. Tou disponujú prakticky len Royston Drenthe a David Trezeguet.  Z tohto dôvodu  a z dôvodu domácej neporaziteľnosti Espanyolu si myslíme, že Herculés naviaže na zápasy v Getafe a v Osasune, kde utŕžilo Alicante trojgólové nádielky.

La Coruňa - Malaga

Hráči Miguela Angela Lotinu odohrali v tejto sezóne už štyri bezgólové zápasy. Naposledy minulý týždeň proti Mallorce.

Na druhej strane nový tréner Malagy Manuel Pellegrini vštepuje svojmu novému tímu potrebnú taktickú disciplínu.  Nepopierame, že Malaga nedisponuje nejakými individualitami schopnými rozhodnúť zápas, no myslíme si, že aj sám Čiľan bude z bodom zo zápasu v Galícii spokojný.


 


Ďalšie víkendové analýzy


Corgoň liga
Premier League
1. Bundesliga

Primera Division