Main Content

Top 10 najlepších slovenských futbalistov v roku 2013

štvrtok, 2. január 2014 10:30 | Autor: Filip Chudý

Formu slovenských futbalistov na základe Šport7.sk indexu sme hodnotili od prvého po posledný deň minulého roka. Celkovo sme vám priniesli 47 hodnotení, do ktorých sme zaraďovali 10 futbalistov s aktuálne najlepšou formou. Teraz nadišiel čas zistiť, ktorí hráči mali v roku 2013 najlepšiu výkonnosť.

Róbert Demjan

Róbert Demjan

Počet bodov: 74
1.miesto: −
2.miesto: 3x
3.miesto: 1x

Prekvapenie roka 2013! Veď kto by bol takto pred rokom povedal, že Robert Demjan sa stane najlepším strelcom poľskej ligy (14 gólov), jej najproduktívnejším hráčom (20 bodov) a vyhlásia ho nielen za najlepšieho útočníka, ale celkovo aj hráča súťaže? Asi nikto! Pritom jeho klub Podbeskidzie Bielsko-Biala bolo už takmer odsúdené na vypadnutie, ale Demjan ho zachránil. Aj preto bol po jarnej časti priebežne tretí, no prestup do Belgicka mu zatiaľ nevychádza. Waasland-Beveren hrá taktiež o záchranu, Demjan si nevybojoval pevnú pozíciu, no na konci roka sa veci pohli dopredu a začalo sa mu opäť dariť, čo malo za následok, že akoby symbolicky sa opäť ocitol práve v poslednom rebríčkovom vydaní minulého roka. Demjanovu jarnú formu naše hodnotenie zachytilo už v zárodku, keď mal ešte ďaleko od čela tabuľky strelcov a Bielsko-Biala od záchrany. Škoda, že vtedy nedostal šancu v reprezentácii, veď to bol v tom čase jediný slovenský útočník ktorému sa darilo.

Poznámka
Body sa udeľovali nasledovne. Víťaz každého priebežného hodnotenia dostal 10 bodov, druhý v poradí 9 bodov, tretí 8 bodov atď.


Foto: © TASR