Main Content

Tenis: Simon namiesto zraneného Tipsareviča na exhibíciu v Melbourne

sobota, 28. december 2013 10:05 | Autor: TASR

Melbourne 28. decembra (TASR) - Francúz Gilles Simon nahradí zraneného Janka Tipsareviča na exhibičnom tenisovom podujatí AAMI Classic v Melbourne, ktorý je generálkou na Australian Open. Informovala agentúra dpa.

Bývalý šiesty hráč sa stane súčasťou osemčlenného štartovaného poľa, ktoré sa 8.-11. januára predstaví na štadióne v Kooyong Clube vďaka tomu, že srbský tenista má zdravotné problémy s pätou.

Simon pocestuje do Melbourne priamo z turnaja ATP v Brisbane. "Som veľmi šťastný, že sa budem pripravovať tento rok na Australian Open v Kooyongu. Je to skvelé podujatie a výborná príprava na prvý gradslam v roku," povedal Simon.

Simon tak doplní na zozname účastníkov exhibície hráčov z prvej svetovej desiatky - Tomáša Berdycha, Stanislasa Wawrinku a Richarda Gasqueta spoločne s Keiom Nišikorim, obhajcom trofeje Lleytonom Hewittom, Španielom Fernandom Verdascom a Bulharom Grigorom Dimitrovom.

Tipsarevič bojuje so spomínaným zranením už od októbra. "Odvtedy, čo som si pred tromi mesiacmi poranil pätu som mal ťažké časy. Dúfal som, že sa zotavím na čas, pretože minulý rok, keď som hral v Kooyong clube, tak som si to užíval. Fanúšikovia boli skvelí a atmosféra bola nesmierne priateľská a zábavná. Moja päta však ešte potrebuje nejaký čas na zostavenie, takže mi je ľúto, že nebudem schopný hrať."