Main Content

Ideálna zostava víkendových zápasov podľa Sport7.sk (12.)

pondelok, 23. december 2013 12:48 | Autor: Jakub Mihálik

Ideálna zostava víkendových zápasov podľa Sport7.sk (12.)
Ideálna zostava víkendových zápasov podľa Sport7.sk (12.) | zdroj: © TASR

Víkendové zápasy sú za nami a nabitý program najlepších líg priniesol množstvo výborných výkonov. Aká je ideálna zostava, ktorá sa cez víkend na európskych trávnikoch predstavila?

Brankár:

Samir Handanović (Inter Miláno) – Milánske derby na San Sire bolo poriadne vyhecované, veď oba kluby bojovali o dôležité body. Domáci Inter udržal čisté konto, za čo sa zaslúžil slovninský brankár Handanović. Hlavne jeho zákroky proti Balotellimu a Kaká boli jasnými gólovkami.

Obrancovia:

Seamus Coleman (Everton) – Neuveriteľnú formu má pravý obranca Evertonu, Seamus Coleman. Skóroval už minulý víkend, tento opäť napol sieť za súperovým brankárom. Aj vďaka nemu je Everton na štvrtej priečke neúplnej tabuľky.

Mehdi Benatia (AS Rím) – Najlepšou defenzívou v EUrópe sa po víkende môžu pochváliť hráči AS Rím, keďže dovtedajší líder z Lille inkasoval v Paríži až dvakrát. Leví podiel na tomto primáte má marocký stopér Vlkov, Mehdi Benatia. Silný na lopte, nepriestupný vzadu a neporaziteľný vo vzduchu, Maročan pridáva aj nadstavbu v podobe gólov. Cez víkend zaznamenal hneď dva.

Santiago Garcia (Werder Brémy) – Brémam sa v tejto sezóne síce nedarí podľa predstáv, no občas v ich kádri zaujme svojim výkonom aspoň jednotlivec. V sobotu to bol Santiago Garcia, ľavý bek zadných radov klubu z prístavného mesta. Proti druhému celku Bundesligy, Bayeru Leverkusen, podal v obrane stabilný výkon a prezentoval sa aj jediným gólom stretnutia.

Stredopoliari:

Sami Allagui (Hertha Berlín) – Ešte lepší výkon ako Brémy podali vo víkendovom programe nemeckej ligy hráči Herthy Berlín, s našim Pekaríkom v základe. Na pravej strane stredu poľa žiaril Sami Allagui, ktorý gólom a asistenciou prakticky sám porazil trápiacu sa Borussiu Dortmund.

Ross Barkley (Everton) – Spomínané štvrté miesto Evertonu nie je náhodou, pretože mladý káder každé kolo “vyvrhne” minimálne jedného hráča, ktorý zaujme. Po Lukakuovi, či Deulofeuovi v minulom kole, sa do zostavy vracia opäť Ross Barkley. Hviezda stredu poľa si pýta miesto v zostave Albiónu pre MS 2014. Takýmito výkonmi by určite prerazil. Na ihrisku Swansea sa postaral o víťazný gól.

Paul Pogba (Juventus) – Klasicky dominantný v strede poľa, mladík Pogba nedal Bergamu najmenšiu šancu na rozvinutie kombinácie. Pri svojom góle predviedol čuch na to, kedy vyštartovať do útoku a pokračuje v presviedčaní o tom, že je na svoj vek obrovsky vyvinutým futbalistom.

Pedro (Barcelona) – Barcelona sa na ihrisku Getafe predstavila bez Xaviho, Messiho i Neymara a v 20. minúte prehrávala už 2:0. Potom však prišla deväťminútovka venovaná Pedrovi. Hetrikom otočil zápas, hoci prvý gól bol viac ako sporný. Najmä vďaka nemu sa Barcelona udržala plece pri pleci s Atléticom.

Útočníci:

Luis Suarez (Liverpool) – Už ani nevieme, či to je štandard alebo nadpriemerný výkon, ale Uruguajčan opäť zaznamenal dva góly, pomohol k víťazstvu svojho tímu a dotlačil ho na priebežné prvé miesto. Fenomenálna jeseň Suareza.

Burak Yilmaz (Galatasaray) – Manciniho tím postrácal v lige už príliš veľa bodov, a tak po zaváhaní Fenerbahce, musel Galata v nedeľu bodovať naplno. Burak, v minulej sezóne druhý najlepší strelec Ligy majstrov, sa konečne prebudil a Trabzonu vsietil dva góly, ktoré nachvíľu dali veľkoklubu vydýchnuť.

Emmanuel Adebayor (Tottenham) – Rušný týždeň zažili po odvolaní Villasa-Boasa Spurs. Sherwood v pozícii hlavného kouča zmenil rozostavenie trápiaceho sa tímu, hral na dvoch útočníkov, dal šancu Adebayorovi a za prejavenú dôveru sa hráč z Toga odmenil dvoma gólmi, vďaka ktorým Spurs porazili nepríjemný Southampton. Šanca na štvrté miesto stále žije. 

Lavička: Vito Mannone (Sunderland) – Mathieu Debuchy (Newcastle) - Yohann Cabaye (Newcastle), Jordan Henderson (Liverpool) -  Wayne Rooney (Manchester United), Carlos Vela (San Sebastian), Diego Costa (Atlético)

Odporúčané články