Main Content

Tréner kope Gáboríka do brucha, keď leží na zemi

štvrtok, 19. december 2013 13:49 | Autor: Jakub Mihálik

Tréner kope Gáboríka do brucha, keď leží na zemi
Tréner kope Gáboríka do brucha, keď leží na zemi | zdroj: © TASR

Marián Gáborík si, zdá sa, nemôže ani na chvíľu vydýchnuť. Hoci momentálne pauzuje a len sa pripravuje na vstup do zápasového kolotoča, jeho tréner sa doňho opäť obul. Toto veru profesionál neurobí!

Komentár Jakuba Mihálika

Všetci veľmi dobre vieme, že náš hviezdny hokejový útočník, Marián Gáborík, nemá v súčasnosti na ružiach ustlané. V Columbuse sa dostal už po pár týždňoch, či mesiacoch pôsobenia v klube pod ostrú kritiku médií, fanúšikov, či manažmentu. Navyše sa pred niekoľkými týždňami zranil, čo ešte prehĺbilo jeho trápenie a pochybovanie Modrokabátnikov o tom, že jeho vysoký plat je zaslúžený.

Že sa Gáborík trápi vieme my, vie to on, vedia to všetci. V klube sa snažia stavať na tímovom duchu a jeden z najlepšie platených hráčov ligy je v prestavovanom time ako päsť na oko. Nespochybniteľný útočný potenciál, ktorý v Mariánovi drieme, ovplyvňuje aj herný prejav celého tímu, keďže spoluhráči tak nejak podvedome hrajú na svoju hviezdu vpredu. Nie preto, že by to Marián nejakým spôsobom vyžadoval, ale je prirodzené, že sa do istej miery spoliehate na svoju útočnú raketu. To všetko sú známe fakty, ktoré potvrdí každý, kto sleduje hokej. Avšak len málokto, kto sleduje hokej, by vedel vysvetliť kroky trénera Blue Jackets. Todd Richards už niekoľkokrát kritizoval svoju hviezdu, čo je plne opodstatnené, no je rozdiel kritizovať a kritizovať. Včera napríklad prekročil medze, keď vyhlásil, že Marián sa už možno dnes v noci zapojí do hry, no jedným dychom dodal, že bez neho hrali Blue Jackets lepšie. A to nemal!

Pozrite si: VIDEO: Gáborík už trénuje, dátum návratu nejasný

Nech je už situácia v time akákoľvek, tréner nemôže na verejnosti vypustiť vyhlásenie, v ktorom nepriamo naznačuje, že ani nechce, aby sa jeho najlepší hráť vrátil do hry. Hráč, ktorý trpí zranením a nemožnosťou hrať potrebuje od svojho kouča podporu, nie kopnutie do brucha, keď leží na zemi. Každý profesionálny kouč by ju aj poskytol, no Richards profesionálom rozhodne nie je. Psychologický aspect trénerskej práce pravdepodobne pri získavaní svojej licencie trochu zanedbal. A nielen ten.

Hovoril som to už pred niekoľkými mesiacmi a opakujem to znova. Gáborík síce herne musí povyrásť, no tréner Columbusu je obyčajný amatér, ktorý zadupáva nielen nášho hokejistu, ale s ním aj celý Columbus, pretože k pohode v kabíne Columbusu podobné správanie rozhodne neprispieva.