Main Content

MS-klubov: Ronaldinho si finále nezahrá, Atlético Mineiro zakoplo!

streda, 18. december 2013 23:05 | Autor: TASR

MS-klubov: Ronaldinho si finále nezahrá, Atlético Mineiro zakoplo!
MS-klubov: Ronaldinho si finále nezahrá, Atlético Mineiro zakoplo! | zdroj: © TASR

Marakeš 18. decembra (TASR) - Futbalisti marockého klubu Raja Casablanca šokujúco postúpili v stredu do finále 10. ročníku majstrovstiev sveta klubov Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) v Maroku, v ktorom sa stretnú s Bayernom Mníchov. V druhom semifinále vyhrali v Marakéši nad juhoamerickým Atleticom Mineiro z Brazílie 3:1.

Úradujúci víťaz Pohára osloboditeľov sa musel s vidinou postupu do finále rozlúčiť po kontroverznej penalte v 83. minúte, ktorú premenil Mohsine Moutouali. Brazílčania prehrávali 0:1, ale hviezdny Ronaldinho dokázal vyrovnať. V závere ich ale do kolien poslala sporná jedenástka a v nadstavenom čase dokonal dielo skazy pre favorita Vivien Mabide. Iba druhýkrát sa stalo, že do finále turnaja postúpil africký tím.

Víťaz európskej Ligy majstrov z minulej sezóny z Bavorska v utorňajšom semifinále bez problémov vyradil šampióna ázijskej Ligy majstrov čínsky Kuang-čou Evergrande po výhre 3:0.

Futbalisti mexického klubu CF Monterrey deklasovali v stredajšom zápase o 5. miesto egyptský Al-Ahly Káhira 5:1. Dvoma gólmi sa na triumfe podieľal argentínsky útočník Cesar Delgado.

semifinále:

Raja Casablanca - Atletico Mineiro 3:1 (0:0)

Góly: 51. Iajour, 83. Moutouali (z 11 m), 90.+4 Mabide - 64. Ronaldinho

o 5. miesto:

Al-Ahly - CF Monterrey 1:5 (1:4)

Góly: 8. Meteab - 22. a 66. Delgado, 3. Cardozo, 27. Lopez, 45. Suazo (z 11 m)

ďalší program:

sobota 21. decembra:

o 3. miesto: Atletico Mineiro - Kuang-čou Evergrande (17.30 h v Marakeši)

finále: Bayern Mníchov - Raja Casablanca (20.30 h v Marakeši)