Main Content

Futbal-LM: Weissov Olympiakos sa odvolal voči čiastočnému uzavretiu štadióna

streda, 18. december 2013 14:05 | Autor: TASR

Atény 18. decembra (TASR) - Grécky klub Olympiakos Pireus sa odvolal voči trestu Európskej futbalovej únie (UEFA), ktorá mu nariadila čiastočne uzavretie štadióna vo februárovom prvom osemfinálovom zápase Ligy majstrov proti Manchestru United. Vedenie klubu, v ktorom pôsobí aj slovenský reprezentant Vladimír Weiss ml., argumentuje, že v ich futbalovom stánku nedošlo k žiadnym rasistickým prejavom fanúšikov.

UEFA v utorok na adresu sankcií uviedla, že to bol trest za "rasistické správanie sa časti fanúšikov, nedostatočnú organizáciu, hádzanie svetlíc na hraciu plochu a používanie laserových lúčov" počas decembrového zápasu C-skupiny s Anderlechtom Brusel (3:1). V spomínanom stretnutí vyrobil striedajúci Weiss dva pokutové kopy pre domácich, pričom sám jeden z nich nepremenil.

UEFA pre uvedené priestupky nariadila gréckemu šampiónovi uzavretie severnej časti tribúny v sektore 7 na štadióne Georgiosa Karaiskakisa v stretnutí proti United (25. februára). Grécky zástupca súčasne dostal pokutu 30.000 eur.

"Trest za to, že niekto vyvesil nejaký transparent, ktorý bol aj tak čoskoro stiahnutý z tribúny, sa nám zdá prísny. Nebol tam žiadny rasistický slogan alebo rasistický transparent, ani žiadne rasistické pokriky alebo piesne sme počas zápasu s Anderlechtom nepočuli," uviedol hovorca Olympiakosu Kostas Karapapas.