Main Content

Tenis-Hopman: Poľské nádeje dostali trhlinu po zranení Janowicza

streda, 18. december 2013 11:05 | Autor: TASR

Perth 18. decembra (TASR) - Tenista Jerzy Janowicz nebude reprezentovať na budúci mesiac Poľsko na Hopmanovom pohári miešaných tímov pre zranenie chodidla, ktoré utrpel v závere sezóny. Wimbledonského semifinalistu v poľskom výbere nahradí Grzegorz Panfil, informovala agentúra dpa.

Panfil však figuruje v rebríčku ATP až na 287. mieste a jeho jediným zápasom v kariére na úrovni ATP bola prehra v 1. kole na turnaji v Sopotoch v roku 2006, kde dostal šancu vďaka voľnej karte. Teraz bude v austrálskom Perthe na turnaji ôsmich krajín tvoriť dvojicu s Agnieszskou Radwaňskou. Podujatie štartuje 28. decembra.

"Zranil som si chodidlo pred niekoľkými týždňami a dúfal som, že sa to včas vylieči. Nesmierne som sa tešil, že budem štartovať na Hopman Cupe. Poľsko tam bude mať premiéru a ja želám Agnieszke veľa šťastia," poznamenal Janowicz, ktorého doplnila Radwaňská. "Dúfam, že Jerzy sa rýchlo zotaví a želám mu všetko najlepšie. Bude nám v Perthe chýbať, ale s Grzegorzom urobíme všetko pre dobré výsledky Poľska pri prvom štarte na Hopmanovom pohári."