Main Content

Analýzy 13. kola anglickej Premier League: Doplnené nedeľňajšie zápasy

nedeľa, 14. november 2010 10:30 | Autor: Sport7 sk

Analýzy 13. kola anglickej Premier League: Doplnené nedeľňajšie zápasy
Analýzy 13. kola anglickej Premier League: Doplnené nedeľňajšie zápasy | zdroj: SITA

Anglická Premier League pokračuje po 12. kole, ktoré sa odohralo netradične uprostred týždňa víkendovým 13. kolom, v ktorom nás čaká ďalšia porcia zaujímavých zápasov. Pripravili sme pre vás analýzu ku všetkým z nich. Budeme radi, keď napíšete vaše tipy do diskusie pod článkom...


Sobota


Aston Villa - Manchester United, 13:45

Manchester United odohrá druhý zápas v rade na pôde súpera. Počas týždňa uhrali United bod za bezgólovú remízu v mestskom derby na Eastlands s Citizens. Červení diabli predĺžili sériu zápasov bez prehry v lige už na 12, čo zároveň znamená, že sú jediným tímom v Premier League bez prehry. Po derby zápase je rozdiel medzi vedúcou Chelsea a druhým Manchestrom United 4 body. Výkon The Red Devils bol už v spomínanom mestskom derby viac ako solídny, v ktorom ak budú pokračovať aj vo Villa Parku, o výsledok nemusia mať obavy. Červení diabli môžu cestovať na trávnik tímu, ktorý sídli v Birminghame, plne sebavedomí, veď na pôde Aston Villy neprehrali od roku 1995. United však stále nie sú kompletní, Wayne Rooney je stále v Amerike, Paul Scholes je suspendovaný, Patrice Evra a Rafael nie sú po zápase na Eastland zdravotne fit. Hoci je Manchester v Premier League stále neporazení, z 12.odohratých kôl má na konte zhodne po 6 víťazstiev a 6 remíz. V predstaveniach u súperov zaznamenali len jediné víťazstvo a až 5 remíz! Aston Villa počas týždňa domácim víťazstvom nad Blackpoolom v pomere 3:2 prerušila 5-zápasovú sériu bez výhry. Aston Villa sa zvykne v domácich zápasoch so súpermi o body väčšinou podeliť, zo 6 zápasov vo Villa Parku sa až 3 skončili remízou, z toho 2 remízy boli počas posledných 3 zápasov. Jedna z týchto remíz bola v zápase s obhajcom titulu Chelsea len pred necelým mesiacom. Vzhľadom na remízovú formu oboch mužstiev nič iné ako remízu tipovať nemôžeme, dodávajúc, že aj 2 posledné súboje Aston Villy a Manchestru vo Villa Parku sa skončili deľbou bodov.

Manchester City - Birmingham, 16:00

Birmingham cestuje po druhýkrát v týždni smerom na sever Anglicka. Po neúspešnom výsledku v Stoke, kde Birmingham podľahol miestnemu City 2:3, im veľké šance na Eastlands nedávame. The Blues prehrávali u Potters už 0:2, v priebehu 74. a 76.minúty sa im podarilo vyrovnať, aby nakoniec svojou nerozvážnosťou v 85.min prišli aj o cenný bod. Birmingham tak už 6 zápasov v rade nepozná ako chutí víťazstvo. V Manchestri City boli ľudia po výsledku z derby sklamaní, preto sa chcú víťazstvom nad Birminghamom rýchlo vrátiť do pozitívnej nálady. Na Roberta Manciniho je stále veľký tlak, tešiť ho môže akurát fakt, že Citizens už 2 zápasy neinkasovali. Nielen gólman Joe Hart si chce aj do tretice udržať čisté konto. Preto stávka na víťazstvo City bez inkasovaného gólu by mohla byť jednou z ciest, ktorou sa vydať. Defenzíva Citizens momentálne prevyšuje ofenzívu, obrana je dobre organizovaná dvojicou Vincent Kompany a Kolo Toure, pred ňou spolahlivo v strede poľa pracuje štít v zložení Nigel de Jong a Gareth Barry. Pre Birmingham bude zrejme veľkým sústom prelomiť obranné hradby domácich.

Newcastle - Fulham, 16:00

Z pohľadu tipéra nie je tento zápas veľmi zaujímavý. Fulham je v zápasoch na trávnikoch súperov nemohúcny. Počas posledných piatich sezón si hráči Fulhami viezli domov víťazstvo len v 9 prípadoch! V tejto sezóne sa im doposiaľ zázrak u súperov nepodaril. Do Newcastle sa taktiež príliš neoplatí investovať, navyše z formy je aj momentálne suspendovaný Joey Barton a Shola Ameobi. Domáci Magpies síce okupujú v tabuľke pozoruhodné 5.miesto, no v St James' Parku už v tejto sezóne podľahli už Blackburnu, Stoke a aj Blackpoolu. Zápas je výsledkovo otvorený, do úvahy pripadá akákoľvek možnosť. Podľa kurzov dávajú bookmakeri najväčšiu šancu remíze, berúc do úvahy fakt, že Fulham 4 zo 6 zápasov vonku v tejto sezóne remizoval. Ak si však chcete vsadiť, zamerajte svoju pozornosť radšej na iný duel.

Tottenham - Blackburn, 16:00

Spurs po zápase s Interom Miláno, v ktorom zvíťazili na White Hart Line 3:1, si musia uvedomiť, že víťazstvá v Premier League im nebudú padať z neba. Víťazstvo v Lige majtrov nad talianskym mužstvom je totiž jediným z posledných 5. odohratých duelov. V utorok nedokázali na domácom trávniku zdolať ani Sunderland, zápas sa skončil remízou 1:1, predtým zahanbujúcoho prehrali v Boltone 2:4. Ak sa chcú Spurs naďalej uchádzať o umiestnenie v top 4, musia sa vrátiť spät na víťaznú vlnu. V zápase proti Sunderlandu pokračoval Rafael van der Vaart vo svojej výbornej gólovej produktivite pred domácimi fans, podarilo sa mu streliť gól v každom domácom predstavení. Preto kurzy na van der Vaarta sú v tomto zápase ako na strelca gúlu výrazne znížené, navyše van der Vaart je momentálne považovaný viac za útočníka. Myslíme si, že Tottenhamu sa podarí v zápase zvíťaziť, no aj Blackburn by sa mohol gólovo presadiť. Zaujímavý je taktiež spôsob, akým Spurs získava body. Tottenham až v 8. z 12.kôl inkasoval ako prvý, v troch prípadoch sa im podarilo doviesť zápas do víťazného konca, v jednom prípade remizovali. Podobné výkony podali aj zápasoch proti Young Boys Bern, Interu, či Boltonu, v ktorých prehrávali 0:3, 0:4 a 0:3, no vždy sa do zápasu dokázali vrátiť. Z toho vyplýva, že Spurs sa nevzdávajú za žiadnych okolností. Prišiel čas na víťazstvo Spurs.

West Ham - Blackpool, 16:00

Plán Iana Hollowaya takmer vyšiel dokonale. Manažér Blackpoolu sa nebál spraviť v zostave svojho mužstva zmeny. Do zápasu v Birminghame na pôde Aston Villy spravil v základnej zostave až 10 zmien. Hráči predviedli sebavedomý výkon, o remízu prišli až v poslednej minúte a podľahli Villanom 2:3. Tímový duch a túžba vydať v zápase zo seba maximum zdobia hráčov Blackpoolu. Nováčikovi sa už podarilo naplno bodovať vo Wigane, Newcastli, ba aj v Liverpole. Preto kurz na ich víťazstvo v Upton Parku je pre nás veľmi zaujímavý. Domáci Hammers sú podľa bookmakerov považovaní za ašpiranta na víťazstvo v tomto dueli, avšak my si takí istí ich víťazstvom nie sme. Po 12.kolách majú Kladivári na konte iba jediné víťazstvo, pričom sa strelecky presadili iba jedenásťkrát. Neistý je štart ich kanoniera Carltona Colea a Kieron Dyer poznamenal, že ak tento zápas Hammers nevyhrajú, budú svojimi fanúšikmi považovaní za absolútnych hlupákov. West Ham začína byť pod tlakom, Blackpool nie je ľahkým súperom, navyše každý hráč v kádri hostí je maximálne motivovaný v zápasoch vydať zo seba aj poslednú kvapku potu. Kurz na víťazstvo hostí nemôžeme nechať bez povšimnutia.

Wigan - West Brom, 16:00

V posledných analýzach zápasov West Brom sme vám povedali všetko o kvalitách Baggies a ich štýle hry, ktorý zdobí bojovnosť a vysoké nasadenie. Svoju povesť potvrdili aj počas týždňa v Upton Parku v zápase s West Hamom, kde remizovali 2:2. West Brom otváral skóre zápasu, aby domáci otočili skóre vo svoj prospech, no posledné slovo mali opäť hostia a zápas sa tak skončil spravodlivou deľbou bodov. Takýto priebeh, kedy nováčik doťahoval skóre, mala až polovica zo všetkých zápasov Baggies počas tejto sezóny. Do zostavy West Brom by sa mali vrátiť už v dueli vo Wigane Youssouf Mulumbu, Nicky Shorey a Roman Bednar, čím sa sila hostí ešte výraznejšie posilní. Wigan je na domácej pôde v tejto sezóne neschopný, Athletic dokázal vyhrať jediný zápas zo 7 odohratých pred vlastným publikom! Predpokladáme, že hostia budú v tomto meraní síl mať navrch.

Wolves - Bolton, 16:00

Wolves má za sebou šnúru ťažkých zápasov proti súperom z top 4. Plný zásah sa im podaril proti Manchestru City, no aj vo zvyšných súbojoch boli papierovým favoritom zdatným súperom. Za svoje vystúpenia si zaslúžia uznanie. Z Old Trafford si takmer odniesli bod, v súbojoch s Chelsea a Arsenalom prinútili súperových hráčov  zapnúť na vyššie obrátky. Za predvedené výkony v poslednom čase si zverenci Micka McCarthyho nezaslúžia potácať sa na dne tabuľky. Pre Wolves sa teraz začne séria zápasov so súpermi podobného rankingu a záložník Karl Henry vie, že teraz prišiel čas, kedy so spoluhráčmi potrebujú začať zbierať body. Wolves čaká 7 zápasov, totálne iných ako boli posledné 4, v ktorých boli jasným outsiderom. Fanúšikovia Wolves si zaslúžia body a radosť z víťazstviev svojho klubu. Bolton bude na začiatok ťažká skúška, naviac má Wanderers solídnu formu. Bolton vypoklonkoval Tottenham pred týždňom zo svojho štadiónu s prehrou 2:4, v stredu si priniesol bod z Evertonu, víťazstvo im ušlo skutočne v posledných sekundách. Bolton má na konte až 7 remíz, pre Wolves by na rozbeh za víťazstvami mohla byť remíza v tomto prípade postačujúca. Wolves už nebude v zápasoch outsiderom, musí začať aj tvoriť a strielať góly, situácia, na ktorú hráči nemusia hneď reagovať pozitívne.

Stoke - Liverpool, 18:30

Od Liverpoolu sa vo Wigane očakávalo skôr víťazstvo, preto by sa dal výsledok 1:1 nazvať zakopnutím. Ale forma The Reds na ihriskách súperov bola v našich analýzach už neraz diskutovaná. Roy Hodgson mal opäť problém poskladať obrannú štvoricu, keďže chýbal Glen Johnson. Stoke si v utorok pripísalo 3 cenné body za domáce víťazstvo nad Birminghamom, o víťazstve rozhodol 5 minút pred koncom Whitehead. Stoke mal do zápasu s Liverpoolom jeden deň viac na oddych a Potters má na Britannia Stadium celkom slušnú formu. Posledné dva vzájomné súboje sa skončili remízou, čo by sa mohlo stať aj v tomto prípade, odporúčame aj tip na dvojkombináciu víťazstva domácich s remízou.


Nedeľa


Everton - Arsenal, 15:00

Ak sa nepodarí raz, skús znova. Možno to nie je pre tipérov najlepšie heslo, ale v prípade Arsenalu to počas posledných dvoch stretnutí platilo. Upozorňovali sme na góly, ktoré Arsenal zvykne strielať v posledných minútach zápasov. Uplynulú nedeľu Arsenal prerušil svoj zvyk, ale už v stredu opäť zaúradoval presne na čas. Druhý gól Arsenalu na pôde Wolves strelil Chamakh v 90.minúte zápasu. Pripomeňme si ešte raz minutáž gólov, ktorými Arsenal uzatváral svoje zápasy, bolo to presne v - 90, 45, 88, 88, 47, 85, 90, 90, 83, 51, 83 a 90.minúte. Aj Everton počas týždňa zachránil aspoň bod za remízu 1:1 v domácom stretnutí s Boltonom až v 90.minúte. Everton tak už 7 zápasov neokúsil trpkosť prehry. Pričom Trotters taktiež v niektorých zápasoch skórovali skutočne v hodine dvanástej, bolo tak proti Birminghamu, či Manchestru United. V zápasoch, v ktorých sa im nakoniec podarilo bodovať, skórovali v 89, 90, 90 a 90.minúte. Logicky nás preto ťahá k tipu na gól v zápase v poslednej 15 minútovke. V zápase dávame väčšie šance Arsenalu. Everton počas týždňa výkonom sklamal a Arsenalu sa v Goodison Parku zvykne dariť. Gunners v poslednom desaťročí štyrikrát u svojho hostiteľa vyhrali, dvakrát remizovali a štyrikrát prehrali. Everton je zraniteľný v defenzíve, v posledných zápasoch doplácal na rýchle protiútoky súperov, v čom je Arsenal majstrom.

Chelsea - Sunderland, 17:10

Výsledky Chelsea v tejto sezóne na Stamford Bridge sú nasledovné - 1-0, 2-0, 2-0, 4-0, 2-0, 6-0. Prirátajme si k tomu posledné 3 výsledky z minulej sezóny - 8-0, 7-0, 1-0 a zistíme, že Chelsea na Stamford Bridge už v 9 ligových zápasoch neinkasovala! Sunderland by mal byť na pôde majstra neškodný, veď Čierne mačky sa dokázali počas tejto sezóny na ihriskách súperov v 6 prípadoch presadiť iba 5-krát. Sunderland sa v zakončovaní gólových príležitostí spolieha takmer len na Darrena Benta, ktorý za posledných 18 mesiacov vsietil 50 percent gólov Black Cats! Benta trápi zranenie a Sunderland má tak v ofenzíve výrazné problémy. Chelsea bude chýbať počas týždňa vylučený Michael Essien, ktorý zároveň bol strelcom jediného gólu majstra v domácom stretnutí s Fulhamom. V stretnutí proti Sunderlandu jeho absencia nebude citeľná. Myslíme si, že Chelsea zaokrúhli počet domácich víťazstviev na nulu už na 10 zápasov. Uisťujú nás v tom aj posledné vzájomné duely týchto súperov na Stamford Bridge, ktoré sa skončili výsledkami - 7-2, 5-0, 2-0, 2-0, 3-0, 4-0. Hráči Sunderlandu budú mať už pred zápasom naštrbené sebavedomie.