Main Content

Analýzy 12. kola nemeckej 1. Bundesligy: Komplet víkendový program

sobota, 13. november 2010 10:10 | Autor: Sport7 sk

Analýzy 12. kola nemeckej 1. Bundesligy: Komplet víkendový program
Analýzy 12. kola nemeckej 1. Bundesligy: Komplet víkendový program | zdroj: SITA

Po piatkovej predohrávke Dortmundu s Hamburgerom SV (2:0) prichádza na rad zvyšných 7 stretnutí 12. kola nemeckej 1. Bundesligy. Prinášame vám predzápasové analýzy ku všetkým z nich.


Piatok


Dortmund vs. Hamburger SV, 20.30

Domáci v poslednom zápase presvedčivo zdolali Hannover 0:4. Hráči Hannoveru však neboli pre nich ťažkou prekážkou. Dortmund si po tomto stretnutí vylepšil bilanciu na ihriskách súperov. Zo šesť doterajších zápasov vyhral šesť!

Domáci stratili body iba v dvoch zápasoch, v oboch prípadoch doma. Dnešný zápas bude veľmi zradný, pretože práve Hamburger dokázal zastaviť Mainz v ich dlhej sérii víťastiev. Dokonca sa im to podarilo práve na ihrisku Mainzu. Dortmund má pred Hamburgom 10-bodový náskok. Domácim patrí aktuálne 1. miesto v bundesligovej tabuľke, hostia atakakujú pohárovú Európu z priebežného 6. miesta. Bodovy rozdiel však neznamená, že práve domáci sú horúcim favoritom na víťaza tohto zápasu. Hráči zo základu Dortmundu sa totiž raz určite unavia. Navyše majú v kádri len veľmi málo dobrých náhradníkov. Dortmund má teraz síce pomerne veľký náskok na čele tabuľky, no aj tak si nemyslíme, že dokáže získať titul.

Kurzové ponuky na výhru domácich sú veľmi nízke. Hostia dokázali s tímami ako Bayern, Schalke a Werder uhrať veľmi dobré výsledky. Proti Werderu navyše dokázali stiahnuť dvojgólové vedenie súpera. 5 minút pred koncom však inkasovali a zápas prehrali.

Minulý týždeň sme v zápase Hamburgu odporúčali staviť na remízu po prvom polčase a vyšlo nám to. Navyše to bol už ôsmy polčas z 11-tich, ktorý skončil u nich remízou. Myslíme si, že dnes večer sa táto séria opäť o kúsok predĺži.


Sobota


Kaiserslautern - Stuttgart, 15.30

Domáci v poslednom zápase nedokázali udržať vedenie a na pôde Leverkusenu prehrali 3:1. Táto porážka nebola vôbec prekvapením a vďaka nej sú už len jeden bod nad zónou ohrozenia. Avšak pod nimi je Schalke, čo je to isté ako keby domáci už boli na 16. mieste. Tento zápas potvrdil aj ďalšie– Kaiserslautern nevie vyhrávať zápasy vonku. Tento týždeň im však rozpis prial, hrajú na domácom štadióne pred domácim publikom. Prial im možno až moc, pretože Stuttgart je tiež veľmi slabý na ihriskách súperov. Z piatich zápasov vonku získal len jeden bod. Bolo to však proti Schalke, takže neodporúčame urobiť priskoré rozhodnutia.

Oba tímy majú zhodne po 10 bodov a v tabuľke ich delí len skóre. Od Stuttgartu sa však očakávalo, že bude v tabuľke oveľa vyššie. Možno je to dôvod, prečo predviedli niekoľko strhujúcich výkonov. V 4. kole porazili Gladbach 7:0 a v poslednom zápase vyprášili Werder 6:0. Týmito zápasmi sa možno snažili uistiť sa, že sú jedným z nemeckých top tímov a nepatria tesne nad zónu ohrozenia.
V poslednej dobe hostia vylepšili svoju hru a v Európskej Lige sú suverénni. Vyhrali dosiaľ všetky zápasy v skupine a postup ďalej majú istý. Hostia majú momentálne lepšiu formu a očakávame tak že získajú ďalšiu potrebnú výhru.


Kolín - Gladbach

Možno Vám to príde trochu skoré, no toto je najdôležitejší zápas pre oba tímy. Víťaz si totiž udrží väčšiu šancu na záchranu. Pozrime sa do tabuľky. Kolín je na 17. mieste, s 8 bodmi. Gladbach je posledný, s iba 7 bodmi z 11-tich zápasov. Kolín však 7 bodov získal doma a potvrdzuje tak, že najlepšie hrá doma. Navyše všetci uznávajú, že Kolín si zaslúžil viac bodov. Ani jeden zápas neprehrali o viac ako 2 góly. Niektoré však prehrali v záverečných fázach stretnutí. Na druhej strane, Gladbach doteraz utrpel veľa zdrvujúcich porážok o 3, 4 a aj o 7 gólov. Taktiež však získali 6 bodov proti niektorým z veľkých klubov. Boli to výhra proti Leverkusenu a remízy so Schalke, Wolfsburgom a Bayernom. Tá posledne menovaná ukončila negatívnu sériu troch prehier. Nič to však nemení na tom, že Gladbach vyhral naposledy v auguste! Od Podolského a Novakovića sa očakáva, že hosťom v obrane poriadne podkúria. Obrancovia hostí sa už aj tak nemajú čím chváliť. Za svoj chrbát pustili až 33 gólov v 11-tich zápasoch, čo dáva priemer 3 góly na zápas. Pokojne poistite svoje tikety remízou.

St. Pauli - Leverkusen

Domáci naposledy prehrali so Schalke 3:0, čo bola ich tretia prehra v rade. Tím si uvedomil, že od zóny ohrozenia ho delia už len 4 body. Navyše, ďalšie ťažké zápasy budú nasledovať (Wolfsburg, Werder, Bayern a Mainz). Vedia tak, že sa budú musieť pokúsiť získať čo najviac bodov aby sa vyhli problémom. Teoreticky, St. Pauli by malo byť doma úspešné, no opak je pravdou. Z 5-tich domácich zápasov získali len 4 body. Nebyť niekoľkých výhier na ihriskách súperov, boli by na tom oveľa horšie. Na domácich je zaujímavé, že v 7 z 11-tich zápasov inkasovali ako prví. Z týchto 7-mich zápasov prehrali 5, zvyšné dva vyhrali.

Minulý týždeň hostia porazili Kaiserslautern 3:1 a v tabuľke im patrí 3. miesto. Ich strata na druhý Mainz behom dvoch týždňov sa zmenšila z 9 bodov na 3. Leverkusen je veľmi úspešný na ihriskách súperov. Vyhrali aj na ihriskách Dortmundu, Stuttgartu, Wolfsburgu a Schalke. Navyše obrancovia hostí začali púšťať za seba čoraz menej gólov. Všetko praje hosťom, ale nemôžeme Vám odporúčať ich výhru. Myslíme si, že St. Pauli nakoniec využije výhodu domáceho prostredia. Navyše, Leverkusen zatiaľ nepatrí k najpresvedčivejším tímom. Znova Vám tak odporúčame to, čo sa oplatilo naposledy.

Wolfsburg - Schalke 04

Wolfsburg naposledy potvrdil naše tvrdenie z minulej analýzy. Ide to s ním od zlého k horšiemu. Prehrali na pôde Frankfurtu 3:1. Znova ukázali problémy v defenzíve. Na druhej strane, fanúšikovia Schalke si užili domáci zápas svojich obľúbencov. Mohli obdivovať najmä svoje predražené útočné duo, Raula s Huntelaarom. V tomto zápase Schalke vyhralo 3:0. Vedenie hostí aj fanúšikovia teda očakávajú, že ich útočníci vyťažia z problémov Wolfsburgu maximum. Navyše, pre Schalke je už najvyšší čas aby začali strieľať góly. Doteraz majú na konte najmenší počet gólov v celej lige. Je to veľké sklamanie pre tím, ktorý do svojho útoku investoval 30 miliónov €.

Wolfsburg je všeobecne silnejší doma, dve z troch víťazstiev získali s čistým štítom. Terajšia forma domácich však naznačuje, že Schalke obranu prelomí.

Z týchto dôvodov si myslíme, že jedine stávky ohľadom gólov majú šancu na zisk. Pre tých, ktorí radi riskujú, máme ďalšie tipy: stavte na Džeka, Raula alebo Huntelaara, že dajú gól kedykoľvek v zápase. Kurzové ponuky sa momentálne pohybujú okolo 3.00.
 

Werder Brémy - Eintracht Frankfurt

Kto si myslel, že ašpirant na titul, Werder, inkasuje 27-krát v 11-tich zápasoch? Dva týždne po tom, ako im Norimberg uštedril lekciu, Werder utrpel najväčšiu porážku vôbec. Stuttgart ho doma vytrieskal 6:0. Oba polčasy skončili rovnako, 3:0 pre Stuttgart. Marko Arnautović nazval svoj tím „smetiskom pred kamerami“, čím ešte zhoršil reakcie fanúšikov. Športový riaditeľ domácich, Klaus Allofs, povedal, že to bol najhorší zápas Werderu. Navyše, starosti mu pridalo zranenie Claudia Pizarra. Tréner Thomas Schaaf sa stále snaží nájsť adekvátnu náhradu za Nalda.

Frankfurt je momentálne na 4. mieste v tabuľke a získal tak 19 bodov z 11-tich zápasov. Preto majú o 5 bodov viac ako Brémy. Navyše hostia majú skvelú formu! Vyhrali 5 z posledných 6-tich ligových zápasov a jeden pohárový zápas. V každom z nich dali minimálne 2 góly. Hráč hostí, Fanis Gekas, vedie s 11-timi gólmi tabuľku strelcov. V pohárovom zápase dal ešte k tomu ďalšie dva zásahy.
Myslíme si, že Werder bude svojej obrane venovať viac pozornosti, no podľa nás to gólom nezabráni.

Mainz - Hannover, 18.30

Bývalí lídri tabuľky z Mainzu sa musia pozviechať z ťažkých štyroch týždňov. Prehrali 3 zo 4-och zápasov a navyše vypadli z poháru. Hannover by tak mohol byť tým ideálnym súperom. Hostia totiž posledné dva zápasy prehrali, oba so zahanbujúcim výsledkom 4:0. Haggui bol v poslednom zápase vylúčený, takže teraz nenastúpi. Za posledný mesiac Hannover prehral 4 z 5tich zápasov a ukončil tak svoj prekvapujúco pozitívny začiatok. Začínajú tak pripomínať mužstvo, ktoré sa v minulej sezóne len tesne vyhlo zóne ohrozenia.

Všetko praje domácim. Ak sa proti hosťom nespamätajú, budú potrebovať zázrak aby získali dobré umiestnenie na konci sezóny. Ak však dokážu získať 3 body, majú pred sebou ďalšie dva zápasy, ktoré majú šancu vyhrať. To by ich dokázalo povzbudiť k pohybu nahor tabuľkou. Tento zápas môže byť zradný, ale kurzové ponuky na výhru domácich nie sú na zahodenie.


Nedeľa


Hoffenheim - Freiburg, 15.30

Oba tímy začali novú sezónu veľmi dobre. V prípade Freiburgu, ich hlavný cieľ, udržanie sa lige, ostáva. Domáci aj hostia majú zhodne 18 bodov, od seba ich tak delí len skóre. Hoffenheim je doma veľmi silný. Vyhral 4 z 5-tich zápasov na svojom štadióne. Naopak Freiburg prehral 3 zápasy u súpera v rade. Dostal v nich 8 gólov, no dokázal 4 vsietiť. Hostia majú talentovaného hráča, Papisa Cisseho. V tabuľke strelcov je druhý, na svojom konte má 9 presných zásahov. Minulý týždeň domáci prehrali s Hamburgom 2:1. Znova inkasovali až pri konci zápasu. Celé mužstvo bolo preto zvolané na poradu, kde sa hľadali príčiny týchto zlyhaní. V posledných 7-mich zápasoch takto dostali gól, čo ich vždy stálo body.

Freiburgu sa minule podarilo uhrať ďalší pekný výsledok, doma porazili Mainz 1:0. Bola to ich doteraz 6. výhra. Iba Mainz a Dortmund dokázali vyhrať viac zápasov. Domáci faktor by v tomto zápase mohol hrať svoju rolu, no kurzové ponuky na výhru domácich sú nízke. Jediný fakt, na ktorý sa pri tipovaní môžeme spoľahnúť, je to, že oba tímy v každom svojom zápase skórovali. To je dokopy 22 zápasov v rade, v ktorých sme od týchto tímov videli góly. Celkom obdivuhodné.

Bayern Mníchov - Norimberg, 17.30

V tomto zápase by sa mohol domácim vrátiť zranený Frank Ribéry. Stredopoliar Bayernu sa už kompletne uzdravil a po 7-mich týždňoch by mal nastúpiť. Tím sa snaží postúpiť ďalej v rokovaniach s Bastianom Schweinsteigerom. Chce si ho zaviazať až do roku 2012. Pred pár dňami sám Michael Ballack vyhlásil, že Schweini by ideálne doplnil Real Madrid alebo Manchester United. Rummenige však odpovedal vyhlásením, že tento hráč nie je na predaj.

Norimberg má v poslednej dobe dobrú formu. Vyhral 3 zápasy v rade. Dal v nich 8 gólov, no dostal 4. Bayern posledne zlepšil svoju úspešnosť v útoku, no v posledných dvoch zápasoch dostali 5 gólov. Ich remíza s Gladbachom v uplynulom kole si žiada okamžitú odpoveď. Domácich teraz od 1. miesta delí 12 bodov. Norimberg zatiaľ odohral skvelé zápasy proti veľkým tímom. Nie je preto rozumné považovať výhru domácich za jasnú vec. Odporúčame skôr staviť s gólmi.