Main Content

Futbal-LM: Vedenie Zenitu odsúdilo násilné správanie svojich fanúšikov vo Viedni

štvrtok, 12. december 2013 12:05 | Autor: TASR

Viedeň 12. decembra (TASR) - Vedenie ruského futbalového klubu Zenit Petrohrad odsúdilo násilné správanie svojich fanúšikov počas zápasu Ligy majstrov vo Viedni s Austriou, ktoré údajne viedlo k slabému výkonu ruského mužstva a prehre 1:4. Informovala agentúra Reuters.

Zápas, v ktorom mal slabšie chvíle na hracej ploche aj slovenský stopér hostí Tomáš Hubočan, prerušil macedónsky rozhodca Aleksandar Stavrev v prvom polčase na niekoľko minút. Dôvodom bolo niekoľko svetlíc hodených zo sektoru Zenitu do sektoru pod nimi. "Zenit rezolútne odsudzuje prejavy chuligánstva, kvôli ktorým takmer zrušili zápas Ligy majstrov medzi naším klubom a Austriou Viedeň," uvádza sa vo vyhlásení ruského klubu. "Samozrejme, že výtržnosti a nepokoje na tribúnach majú vplyv aj na výkon nášho mužstva."

Polícia pri výtržnostiach zatkla podľa agentúry APA sedem osôb. Pri stretoch s policajtmi bolo zranených šesť ruských fanúšikov. Taliansky tréner petrohradského klubu Luciano Spalletti označil problematických fanúšikov ako nepriateľov, ktorí by mali mať zakázaný vstup na futbalové štadióny. "Delegát UEFA povedal jednoznačne, že ak by tie násilnosti pokračovali, tak by zrušili zápas," povedal 54-ročný kormidelník. "Nie je to po prvý raz, čo sme v takej situácii vďaka správaniu našich fanúšikov."

Zenit Petrohrad napriek stredajšej prehre vo Viedni postúpil do jarného osemfinále Ligy majstrov 2013/2014.