Main Content

"Rossoneri" odolali Ajaxu, Miláno jediným talianskym osemfinalistom

štvrtok, 12. december 2013 10:05 | Autor: TASR

"Rossoneri" odolali Ajaxu, Miláno jediným talianskym osemfinalistom
"Rossoneri" odolali Ajaxu, Miláno jediným talianskym osemfinalistom | zdroj: © TASR

Miláno 12. decembra (TASR) - Futbalisti milánskeho AC sa v ich záverečnom zápase skupinovej fázy Ligy majstrov 2013/2014 proti Ajaxu Amsterdam väčšinu času bránili, ale napokon dosiahli na dôležitý postupový bod.

"Rossoneri" hrali viac ako hodinu s desiatimi hráčmi, ale vďaka bezgólovej remíze sa stali jediným talianskym účastníkom osemfinále tohto ročníka LM.

Stretnutie H-skupiny na štadióne Giuseppe Meazzu výrazne ovplyvnila nielen postupová matematika, Milánu stačil totiž na postup aj bod, ale aj vylúčenie Riccarda Montoliva. Taliansky stredopoliar si vyšliapol na Christiana Poulsena a dostal priamo červenú kartu. "Rossoneri" sa tak viac ako hodinu bránili holandskej ofenzíve, ktorej však chýbali častejšie prieniky po stranách. Vynikajúce reflexy a zákroky niekoľkokrát predviedol aj domáci brankár Christian Abbiati. Ajaxu tak zostalo za tretie miesto "len"účasť v šestnásťfinále Európskej ligy 2013/2014.

"Všetko nasvedčuje tomu, že dnes zvíťazil antifutbal. Povedal by som, že sme si zaslúžili viac ako tretie miesto v skupine. Naša hra pôsobila veľmi pozitívne. Stáva sa však vo futbale, že nie vždy vyhrá lepšie mužstvo. My však môžeme byť hrdí na náš tím, ktorý má svoje kvality a nikoho v ňom netreba zatracovať," povedal po zápase trénera Ajaxu Frank de Boer, ktorý sa domnieva, že hlavný arbiter Howard Webb mal poslať predčasne pod sprchy v druhom polčase aj Maria Balotelliho. "Červená karta ovplyvnila zápas, ale je fakt, že bola zaslúžená. Ak niekto útočí na hráča namiesto na loptu, tak musí byť vylúčený. Balotelli mal šťastie, že dohral zápas, pretože v druhom polčase mal byť tiež vylúčený. Takže Miláno ešte môže byť rado, že dohrávalo zápas s desiatimi hráčmi a nie deviatimi."

Napriek tomu, že v tejto sezóne v Serii A sa Milánu príliš nedarí, v H-skupine LM obsadilo s deviatimi bodmi druhé miesto so štvorbodovou stratou na prvú FC Barcelonu. "Poriadne sme si vydýchli, pretože postup bol pre nás veľmi dôležitý cieľ. Bolo to náročné, pretože hrať proti Ajaxu s desiatimi hráčmi nie je nikdy jednoduché," povedal kouč Milána Massimiliano Allegri. "V defenzíve sme hrali veľmi organizovane, dokázali sme aj podržať loptu, čo sa nám v talianskej lige príliš nedarí. Čo sa týka vylúčenia Montoliva, tak bol to škaredý faul. Montolivo však nie je zákerný hráč, rozhodne to neurobil zámerne."