Main Content

Futbal-LM: Hubočan a Weiss do osemfinále, Hamšíkovi zostala EL - postupujúci

streda, 11. december 2013 23:05 | Autor: TASR

Bratislava 11. decembra (TASR) - Do osemfinále futbalovej Ligy majstrov 2013/2014 sa kvalifikovali ruský Zenit Petrohrad so slovenským reprezentačným obrancom Tomášom Hubočanom, aj grécky majster Olympiakos Pireus s reprezentačným stredopoliarom Vladimírom Weissom. Medzi elitnou 16-kou starého kontinentu nechýba obhajca Bayern Mníchov, španielske veľkokluby FC Barcelona, Real Madrid a Atletico Madrid či anglické kluby z Manchestru - United a City, resp. Londýna - Chelsea a Arsenal.

Prekvapujúco sa do osemfinále dostal turecký majster Galatasaray Istanbul, ktorý v dohrávanom stredajšom zápase po výhre 1:0 vyradil talianskeho majstra Juventus Turín. Postup francúzskeho majstra Paríža St. Germain sa očakával. Na osemfinálového súpera sa môže tešiť aj sedemnásobný európsky šampión AC Miláno, víťaz F-skupiny a minuloročný zdolaný finalista Borussia Dortmund a nemecké duo Schalke 04 Gelsenkirchen - Bayer Leverkusen.

Do šestnásťfinále Európskej ligy UEFA 2013/2014 sa z tretích miest základných skupín LM kvalifikovala už v utorok Viktoria Plzeň so slovenským kvartetom Matúš Kozáčik, Marián Čišovský, Marek Bakoš a Michal Ďuriš. V stredu ju napodobnil SSC Neapol s Marekom Hamšíkom, ktorý pre zranenie v domácom súboji s Arsenalom nehral.

Žreb osemfinále LM 2013/2014, resp. 16-finále EL 2013/2014 je na programe v pondelok 16. decembra.

postupujúci do osemfinále LM 2013/2014:

A-skupina: Manchester United, Bayer Leverkusen

B-skupina: Real Madrid, Galatasaray Istanbul

C-skupina: Paríž St. Germain, Olympiakos Pireus

D-skupina: Bayern Mníchov, Manchester City

E-skupina: Chelsea Londýn, Schalke 04 Gelsenkirchen

F-skupina: Borussia Dortmund, Arsenal Londýn

G-skupina: Atlético Madrid, Zenit Petrohrad

H-skupina: FC Barcelona, AC Miláno

postupujúci do 16-finále EL 2013/2014:

Šachtar Doneck, Benfica Lisabon, Viktoria Plzeň, Juventus Turín, FC Bazilej, SSC Neapol, FC Porto, Ajax Amsterdam