Main Content

Ideálna zostava utorňajších zápasov 6. kola Ligy majstrov

streda, 11. december 2013 17:02 | Autor: Jakub Mihálik

Ideálna zostava utorňajších zápasov 6. kola Ligy majstrov
Ideálna zostava utorňajších zápasov 6. kola Ligy majstrov | zdroj: © TASR

Ďalšie zápasy prestížnej Ligy majstrov sú za nami a fanúšik musel byť s tým, čo mu ponúkli spokojný. Sledovali sme viacero výborných individuálnych výkonov, no ktorí hráči boli tí úplne najlepší? Pozrite si najlepšiu jedenástku utorňajších zápasov Ligy majstrov.

Brankár

Johan Wiland (FC Kodaň) – Hoci Kodaň už pred zápasom proti Realu vedela, že obsadí v skupine posledné miesto, predviedla sympatický výkon. Nad vodou ich držal hlavne brankár Wiland, ktorý napriek dvom inkasovaným gólom predviedol viacero famóznych zákrokov, medzi ktoré musíme zaradiť aj chytenú penaltu v podaní Cristiana Ronalda.

Obrancovia

Giulio Donati (Bayer Leverkusen) – Farmaceuti z Leverkusenu bojovali na pôde San Sebastianu na diaľku so Šachťarom o postup medzi +16 najlepších a hoci domácim o nič nešlo, poriadne svojho súpera hrýzli. Na poste pravého obrancu podal výborný výkon Donati, ktorý neúnavne podporoval snahu svojho tímu o útočenie. Navyše si zastal aj defenzívne úlohy.

Nacho (Real Madrid) – Mladí Nacho dostal príležitosť v obrane Realu a šance sa chopil statočne. Na hosťujúcej pôde pôsobil v súbojoch rozhodne, nekiksoval a spolu s Pepem zastavil akýkoľvek náznak nebezpečenstva pred Ikerom Casillasom. Vypýtal si miesto v základnej zostave.

Omer Toprak (Bayer Leverkusen) – Výhru pre Bayer zabezpečil stopér Toprak, ktorý navyše útočníkom húževnatého baskického klubu nedovolil prakticky nič. Kostra Toprak – Rolfes – Kiessling môže pre Leverkusen zamiešať nečakane karty v Lige majstrov.

Stredopoliari

David Silva (Manchester City) – V pozícii playmakera sa ocitol Silva tesne pod hrotovým Edinom Džekom. Jeho spolupráca na ľavej strane útoku s Milnerom privádzala pravú stranu Bayernu do problémov. Silva znižoval na 2:1 a naštartoval veľkolepý obrat Manchestru City.

Phil Jones (Manchester United) – Len málokto čakal, že hrdinom zápasu a záchrancom výhry pre Manchester United bude kovaný obranca Phil Jones. Mladý stopér nastúpil netradične v strede poľa a okrem toho, že hráčov o postup bojujúceho Donecku k ničomu nepustil, zaznamenal aj víťazný gól po rohovom kope.

Tomáš Hořava (Plzeň) – Dvadsaťpätročný stredopoliar plnil vo včerajšom zápase úlohu nenápadného hráča, ktorý je však pre mužstvo extrémne dôležitý. V strede poľa bol platným na oboch koncoch ihriska a jeho 88% ná úspešnosť prihrávok spĺňa aj tie najprísnejšie kritéria.

Luka Modrić (Real Madrid) – Luka Modrić zažiaril v ďalšom zápase v drese Realu, keď po úvodnom tlaku svojho mužstva upokojil spoluhráčov krásnym gólom po tom, čo prebral loptu na pravej strane, obtočil sa okolo obrancu a krásnou strelou do vinkla vymietol pavučinu Wilandovej brány. Bol nebezpečným počas celého zápasu a predčil aj kolegu zo stredu poľa, Isca.

James Milner (Manchester City) – Najväčšou útočnou hrozbou Citizens na pôde Bayernu bol James Milner, ktorý dostal šancu na ľavej strane zálohy. V prvom a druhom góle svojho tímu mal prsty, keď prihrával, tretí, s prívlastkom víťazný sám dal, keď zužitkoval pas Jesusa Navasa. Výborný výkon Angličana.

Útočníci

Cristiano Ronaldo (Real Madrid) – Večer rekordov má za sebou Cristiano Ronaldo, a tak nemôže ostať nepovšimnutý. Druhým gólom Realu Madrid sa nielen, že pričinil o víťazstvo a potvrdenie prvého miesta v tabuľke, Ronaldo zaznamenal deviaty gól v skupinovej fáze, čím utvoril nový rekord súťaže. Zároveň zaznamenal štrnásty gól v Lige majstrov v tomto kalendárnom roku, čím prekonal Lionela Messiho. A aby  bol výpočet kompletný, bol to zároveň 800. gól Realu Madrid v Lige majstrov.

Campbell (Olympiakos Pireus) - útočník gréckeho majstra si robil z obrany mladého tímu Anderlechtu dobrý deň. Pireus vďaka výsledku postúpil ďalej.