Main Content

Futbal-LM: Deväťgólový rekordér skupinovej fázy Ronaldo: "Úspech tímu je viac"

streda, 11. december 2013 14:05 | Autor: TASR

Madrid 11. decembra (TASR) - Portugalský futbalista Cristiano Ronaldo vytvoril nový rekord v počte dosiahnutých gólov v skupinovej fáze Ligy majstrov. Presný zásah do siete FC Kodaň v utorňajšom dueli záverečného 6. kola bol jeho deviatym, čím sa ťahúň Realu Madrid odčlenil od osemgólových elitných kanonierov na čele so Zlatanom Ibrahimovičom z Paríža St. Germain. Švéd v utorok do diania nezasiahol, francúzsky šampión ho totiž v dueli s Benficou Lisabon šetril, pretože bez ohľadu na výsledok mu nemohol uniknúť postup z prvého miesta v C-skupine do osemfinále.

"Som veľmi šťastný, že som v šiestich zápasoch nastrieľal deväť gólov," povedal španielskym médiám Ronaldo. Osem gólov v LM dokázali v minulosti nastrieľať aj Ruud van Nistelrooy, Filippo Inzaghi a Hernan Crespo. Ronaldo však nad individuálne štatistiky kladie tímový úspech: "Prvoradým cieľom bolo postúpiť zo skupiny, tie ďalšie ambície súvisia s trofejami. Chceme ich získať čo najviac a mojou úlohou je pomáhať mužstvu gólmi," dodal Ronaldo, ktorý je ašpirantom na zisk Zlatej lopty FIFA pre najlepšieho futbalistu sveta 2013. V prebiehajúcej sezóne španielskej ligy nastrieľal Ronaldo sedemnásť gólov.

Kapitán portugalskej reprezentácie vynechal predchádzajúce tri stretnutia "bieleho baletu", v utorok na pôde Kodane sa však predviedol obvyklým spôsobom, keď v 48. minúte zvýšil vedenie Realu. V 89. minúte mal šancu streliť aj jubilejný 10. gól v skupinovej fáze, ale pokutový kop zahral ľahkovážne a brankár dánskeho tímu jeho strelu poľahky chytil. "Pár týždňov som nehral a trocha to cítim. Po fyzickej stránke ešte musím pridať. Futbal si však vychutnávam, praje mi šťastie a darí sa aj mužstvu, o to väčšia je moja radosť. Dúfam, že budem takto pokračovať čo najdlhšie."

V pondelok 16. decembra o 12.00 SEČ sa v Nyone uskutoční žreb osemfinále LM. Ronaldo nemá, čo sa týka súpera, preferencie: "V tejto fáze majú všetky tímy veľkú kvalitu," dodal.