Main Content

NHL: Orpik bol po útoku Thorntona v bezvedomí

utorok, 10. december 2013 10:05 | Autor: TASR

Pittsburgh 10. decembra (TASR) - Zámorský hokejový klub NHL Pittsburgh Penguins zaradil Brooksa Orpika pre otras mozgu na listinu zranených hráčov. Obranca "tučniakov" utrpel zranenie po zákernom útoku bitkára Bostonu Bruins Shawna Thorntona v prvej tretine sobotňajšieho zápasu v bostonskej TD Garden, kde Boston vyhral gólom Zdena Cháru 13 sekúnd pred koncom 3:2.

Incident sa stal v prvej tretine, keď Thornton zozadu stiahol Orpika na ľad a udrel ho viackrát do tváre. Z ľadu odniesli obrancu Pens na nosidlách. Podľa trénera Pittsburghu Dana Bylsmu bol Oprik viac ako 30 sekúnd v bezvedomí. Ešte v ten večer ho prepustili z nemocnice v Bostone a cestoval s tímom domov. Termín jeho návratu je neistý, Pittsburgh namiesto neho povolal z farmy Briana Dumoulina. Zápasy medzi Bostonom a Pittsburghom sú často vyhrotené a inak tomu nebolo ani teraz. Duel mal viacero dôležitých momentov. Najskôr Orpik pár sekúnd po začiatku tvrdo, ale podľa rozhodcov čisto narazil Louia Erikssona a švédsky útočník sa po tomto "strome" už na ľad nevrátil. Následne Chára tvrdo narazil Pascala Dupuisa a duel už v prvej minúte dostal poriadnu iskru. V ôsmej minúte bolo horúco opäť, keď sa do bitky pustili Milan Lucic a Deryk Engelland. O pár minút neskôr sa udial ďalší nechutný moment, útočník Pittsburghu James Neal úmyselne kopol do hlavy na ľade ležiaceho Brada Marchanda. To vyvolalo vášne a diskusiu hráčov s rozhodcom, kde bol aj Orpik. Do klbka hráčov prišiel Thornton, stiahol zozadu Orpika na ľad a udrel ho päsťou viackrát do tváre.

Neala už za jeho zákerný čin vedenie NHL potrestalo a útočník Pens si nezahrá päť zápasov. Thornton ešte výšku svojho trestu nepozná, ale môže očakávať tvrdý trest. Svoje konanie hneď po zápase sám oľutoval.