Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (10.12.)

utorok, 10. december 2013 10:27 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (10.12.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (10.12.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

HVIEZDY TÝŽDŇA: Hviezdami týždňa v National Hockey League sa stali Jeff Skinner (Carolina Hurricanes), Taylor Hall (Edmonton Oilers) a Roberto Luongo (Vancouver Canucks).

PITTSBURGH: Do zostavy „tučniakov“ z Pittsburghu sa vracia hviezdny útočník Jevgenij Malkin, ktorý vynechal predchádzajúce dve stretnutia pre zranenie v dolnej časti tela.

PITTSBURGH: Útočník Pittsburghu Penguins James Neal bol disciplinárnou komisiou NHL potrestaný päťzápasovou „stopkou“ za jeho faul kolenom na útočníka Bostonu Bruins Louiho Erikssona, ktorému sa po Nealovom zákroku obnovil otras mozgu.

PHILADELPHIA: Philadelphia Flyers sa bude musieť zaobísť bez hviezdneho útočníka Vincenta Lecavaliera, ktorý svojmu tímu bude chýbať minimálne do konca kalendárneho roka. Kanadského centra trápia problémy s chrbtom.

BOSTON: Vedenie Bostonu Bruins sa musí vysporiadať s početnými zraneniami. Na dlhodobej maródke sa ocitli Adam McQuaid, Johnny Boychuk, Loui Eriksson a Chris Kelly. Najčerstvejším maródom je Dougie Hamilton, ktorý by mal pre zranenie v dolnej časti tela vynechať minimálne jeden týždeň. Do hry tak skoro nezasiahne ani Shawn Thornton, ktorý bude disciplinárne potrestaný za jeho útok na Brooksa Orpika z Pittsburghu Penguins.

CALGARY: Na listine voľných hráčov sa ocitol obranca Derek Smith, ktorého na waiver list zapísalo vedenie Calgary Flames.

NY ISLANDERS: Na listine voľných hráčov figuruje aj meno útočníka New Yorku Islanders Pierrea-Marca Boucharda, ktorého by mal v zostave „ostrovanov“ nahradiť Ryan Strome.

KHL

HVIEZDY TÝŽDŇA: Hviezdami týždňa v Kontinentálnej hokejovej lige sa stali Mark Dekanich (Medveščak Záhreb), zadák Peter Podhradský (Donbass Doneck) a Miks Indrasis (Dinamo Riga).

NOVGOROD: Útočník Pjotr Ščastlivyj už nebude ďalej pôsobiť v Torpede Nižnij Novgorod. Vedenie ruského celku ho zapísalo na listinu voľných hráčov.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

ŽILINA: MsHK Žilina sa posilnila o dvojicu nových hráčov. K tímu „vlkov“ sa pripojí zadák Martin Chovan a útočník Marek Slovák. Do Žiliny by mal zavítať aj český legionár Vladimír Koutský.