Main Content

NHL: Skinner, Hall a Luongo hviezdami týždňa

pondelok, 9. december 2013 20:05 | Autor: TASR

New York 9. decembra (TASR) - Hviezdami uplynulého týždňa v zámorskej hokejovej NHL sa stali útočník Caroliny Jeff Skinner, útočník Edmontonu Tylor Hall a brankár Vancouveru Roberto Luongo.

Skinner počas minulého týždňa zaznamenal šesť bodov (5+1). V stretnutí proti Washingtonu si pripísal dva góly a jednu asistenciu a výraznou mierou tak pomohol k víťazstvu svojho tímu 4:1. Okrem toho zaznamenal svoj prvý hetrik v NHL, keď Hurricanes zdolali Nashville 5:2. V tejto sezóne doteraz nazbieral 17 bodov v 19 zápasoch.

Hall si počas uplynulého týždňa vylepšil štatistiky o šesť bodov. Veľkou mierou sa podieľal na triumfe nad Coloradom 8:2, keď vsietil tri góly a mal jednu asistenciu. Hallovi sa od začiatku sezóny darí, po 24 dueloch má 25 bodov.

Výborný týždeň má za sebou Luongo. Vancouveru vychytal tri víťazstva a pripísal si 96-percentnú úspešnosť zákrokov, vďaka čomu sa Canucks dostali na štvrté miesto Pacifickej divízie. Proti Nashvillu (3:1) zaznamenal 30 úspešných zákrokov, o sedem viac predviedol v stretnutí s Phoenixom (3:2 pp) a týždeň zavŕšil víťazstvom nad Coloradom 3:1, k čomu dopomohol 28 zákrokmi.