Main Content

Ideálna zostava víkendových zápasov podľa Sport7.sk (10.)

pondelok, 9. december 2013 13:31 | Autor: Jakub Mihálik

Ideálna zostava víkendových zápasov podľa Sport7.sk (10.)
Ideálna zostava víkendových zápasov podľa Sport7.sk (10.) | zdroj: © TASR

Víkendové zápasy sú za nami a nabitý program najlepších líg priniesol množstvo výborných výkonov. Aká je ideálna zostava, ktorá sa cez víkend na európskych trávnikoch predstavila?

Brankár:

John Ruddy (Norwich) – Na pôde West Bromwichu bolo len jedno mužstvo, domáci Albión, no aj tak sa z víťazstva radovali paradoxne hostia. Ani 68 percentné držanie lopty nezabezpečilo domácim, čo i len gól, pretože v bráne Kanárikov stál John Ruddy, ktorý zaznamenal dvanásť úspešných zákrokov a udržal si čisté konto.

Obrancovia: 

Maicon (AS Rím) – Hoci sme si už mysleli, že Maicon patrí do starého železa, v nedeľnom šlágri proti Fiorentine ukázal, že na pravej strane obrany ešte predsa len vie znepríjemňovať život súperom. Proti Fialkám zaznamenal Brazílčan dokonca gól a prispel k tomu, že AS Rím pretrhlo zlú sériu štyroch remíz v dôležitom zápase proti štvrtej Fiorentine.

Fabio Coloccini (Newcastle) – Na Old Trafforde vykrádali tentokrat Straky z Newcastlu a to vďaka nepriepustnej defenzíve i gólu Cabayeho. V defenzívne ako pilier pôsobil argentínsky stopér Fabio Coloccini, ktorý nedovolil, aby Tim Krul čelil gólovým strelám. Newcastle pokračuje v prekvapivých výsledkoch.

Luke Shaw (Southampton) – Southampton behom troch týždňov spadol z umiestnenia, zabezpečujúceho Ligu majstrov, na pozície mimo pohárovej Európy, no prepad zastavili Svätci aspoň proti favoritovi, Manchestru City. Na ľavej obrane si svoje odohral talentovaný Luke Shaw, ktorý skompletizoval 84 percent prihrávok, osemkrát centroval do pokutového územia Citizens a svojim spoluhráčom poskytol tri kľúčové prihrávky. 

Stredopoliari:
 
Andre Schurrle (Chelsea) – Keď sa trápi útok Chelsea, musí zástavu dvihnúť ich nadupaná záloha. V sobotu túto úlohu plnil Andre Schurrle, ktorý krásnymi dvoma gólmi, a to bol ešte blízko tretiemu, ktorý však zastavilo brvno. Ani to však Chelsea nepomohlo k lepšiemu výsledku.

Simon Rolfes (Bayer Leverkusen) – V súboji druhého s tretím v nemeckej Bundeslige sa prekvapivo musel skloniť domáci Dortmund súperovi z Leverkusenu. Najväčší podiel na víťazstve má kapitán Simon Rolfes, ktorý totálne opanoval stred poľa a rušil útoky domácich ešte skôr, ako začali.Muž zápasu zaznamenal štyri úspešné driblingy, osemkrát odvrátil loptu, trikrát zastavil prihrávku súpera a šestkrát odobral čisto loptu. 

Ross Barkley (Everton) – Hoci ozdobou vedúceho Arsenalu je ich stred poľa, v nedeľnom šlágri v zálohe dominoval evertonský Ross Barkley. Ešte stále len dvadsaťročný stredopoliar si pýta miesto v zostave Albionu a svojou dominanciou patrí k najlepším mladým hráčom na svete.

Franck Ribery (Bayern Mníchov) – Už aj Guardiolov Bayern valcuje súperov a poráža ich o 7 gólov. Cez víkend na to doplatili Brémy, ktoré zničil najmä Francúz Ribery. Dokopy mal 110 kontaktov s loptou, úspešnosť prihrávok na úrovni 88%, prihral na jeden gól a dva sám dal. 

Útočníci:

Luis Suarez (Liverpool) – Toto je rok Suareza, akoby si povedal uruguajský strelec a od návratu do ligového kolotoča strieľa jeden gól za druhým. Cez týždeň zaznamenal hneď štyri, v súboji proti Norwichu, vo víkendovom súboji nezaspal na vavrínoch a pridal ďalší. Dokopy už ich má na konte štrnásť, čo je lepšia bilancia ako má až OSEM klubov v Premier League.

Rodrigo Palacio (Inter) – Aby argentínsky reprezentačný kouč spával ešte menej pokojne, útočník Interu, Rodrigo Palacio, v poslednom období zlepšil svoje výkony, vďaka čomu si pýta miestenku na šampionát do Brazílie. V nedeľu sa Inter stretol na San Sire s Parmou a argentínsky útočník zaznamenal dva góly, jednu asistenciu, šesť striel, tri úspešné driblingy, dve odobratia lopty a získal honor Muž zápasu.

Zlatan Ibrahimović (PSG) – Už keď sa zdalo, že Zlatan predsa len príde o post najobávanejšieho strelca Ligue 1 v prospech niektorého z dvojice Cavani-Falcao, zabral strelecky aj on a po 17 kolách je na čele streleckej tabuľky. Prispel ktomu aj posledný ligový zápas, v ktorom Zlatan prihral na dva góly a dva aj sám strelil. Fenomenálna forma Švéda.

 

Odporúčané články