Main Content

VIDEO: Parádny únik Saada, Lundqvist čaroval v bráne

pondelok, 9. december 2013 11:40 | Autor: Dávid Lech

VIDEO: Parádny únik Saada, Lundqvist čaroval v bráne
VIDEO: Parádny únik Saada, Lundqvist čaroval v bráne | zdroj: © TASR

V noci sa uskutočnilo len 5 zápasov kanadsko-americkej NHL. Napriek menšiemu počtu zápasov o zaujímavé momenty núdza nebola.

V zápase medzi Chicagom Blackhawks a Floridou Panthers sa nádherným únikom po prihrávkach Krisa Versteega a Jeremyho Morina prezentoval mladý útočník Brandon Saad, ktorý sa rútil sám na bránu "panterov" a rutinérsky ako skúsený harcovník poslal puk za chrbát gólmana Scotta Clemmensena. Saad v poslednej minúte stretnutia zvyšoval vedenie svojho tímu na 6:2 a mohol sa tak radovať z pohodlného víťazstva. 

Góly v rýchlom slede sa taktiež v NHL stávajú čoraz častejším javom. Na vlastnej koži sa o tom presvedčili hráči New Yorku Rangers, ktorí kvôli "hluchej" polminúte prišli o celý zápas. V čase 22:28 totiž otvoril skóre zápasu medzi Rangers a Washingtonom hosťujúci forward Jason Chimera, ktorý sa najlepšie zorientoval v trme-vrme a upratal puk do brány "jazdcov". O pár sekúnd na to, ho napodobnil zadák Steven Oleksy, ktorý v čase 22:53 svojou strelou do šibenice prekvapil švédskeho brankára Lundqvista v bráne a otvoril si strelecký účet v tejto sezóne. Jeho gól bol zároveň víťazným presným zásahom. 

Hráčom New Yorku Rangers k výhre nepomohol ani skvelý výkon gólmana Henrika Lundqvista, ktorý počas zápasu s Washingtonom chytil niekoľkokrát aj nemožné. Obrancovia mu v zápase príliš nepomáhali, hráči Washingtonu na neho vyslali až 36 striel a nakoniec sa radovali z výhry 4:1. "Jazdci" však mohli prehrať oveľa vyšším rozdielom nebyť spomínaného švédskeho reprezentanta, ktorý takto parádne vychytal šance Jasona Chimeru a Joela Warda.