Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (9.12.)

pondelok, 9. december 2013 10:20 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (9.12.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (9.12.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

BOSTON: Počas víkendu si divoký duel medzi Bostonom Bruins a Pittsburgh Penguins odniesol niekoľko daní v podobe zranení na oboch stranách. Bostonu sa zranil hviezdny krídelník Loui Eriksson, ktorý podľa najnovších informácií utrpel druhýkrát v sezóne otras mozgu. Členok si zlomil aj forward Chris Kelly. Zadák Pittsburghu Penguins Brooks Orpik po napadnutí Shawnom Thorntonom opúšťal ľad na nosidlách.

PHILADELPHIA: Elitný útočník Philadelphie Flyers Vincent Lecavalier má problémy s chrbtom, ktoré ho pripravili o predchádzajúce tri duely svojho tímu.

PHILADELPHIA: Zdravotné problémy má aj spoluhráč Lecavaliera, obranca Kimmo Timonen, ktorý sa zranil v hornej časti tela. Do pár dní by však mal byť opäť stopercentne fit.

COLUMBUS: Do zostavy Columbusu Blue Jackets by sa čoskoro mohol vrátiť krídelník Nathan Horton, ktorý dostal povolenie od lekárov na zaradenie kontaktného tréningu do jeho rehabilitačného plánu.

TORONTO: Vedenie Toronta Maple Leafs zúfalo hľadá posilu na pozícii centra. Toronto trápia  zranenia Davida Bollanda a Tylera Bozaka. Generálny manažér „javorových listov“ Dave Nonis však zatiaľ nedokáže priviesť žiadnu adekvátnu náhradu.

NY RANGERS: Zadák New Yorku Rangers Marc Staal utrpel v súboji s New Jersey Devils zranenie v hornej časti tela. Rozsah jeho zranenia nie je známy.

EDMONTON: Edmonton Oilers zaplnil na listinu zranených hráčov forwarda Boyda Gordona. Na súpisku bol zapísaný ruský obranca Anton Belov.

KHL

NIŽNEKAMSK: Bývalý útočník HC Slovan Bratislava, ktorý opustil tím „belasých“ minulý týždeň sa stal staro-novou posilou Neftechimiku Nižnekamsk, kde už v minulosti pôsobil.

NOVOSIBIRSK: Útočník Maxim Krivonožkin opúšťa HC Sibir Novosibirsk. S vedením klubu sa dohodol na rozviazaní kontraktu.

JAROSLAVĽ: Zadák Michail Pašnin z Lokomotivu Jaroslavľ bol potrestaný disciplinárnou komisiou KHL osemzápasovým dištancom za jeho nebezpečný zákrok mierený na hlavu zadáka HC Lev Praha Jiřího Sekáča.

OMSK: Fínsky gólman Teemu Lassila, ktorý naposledy obliekal dres Avangardu Omsk opúšťa Kontinentálnu hokejovú ligu. Na novom kontrakte sa dohodol s predstaviteľmi švédskeho Växjö.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

VÝSLEDKY 29. KOLA:
HKM Zvolen – MHC Martin 5:2
HC Košice – MsHK Žilina 5:0
HK Poprad – HK Nitra 1:2 po samostatných nájazdoch
HK 36 Skalica – ŠHK 37 Piešťany 5:4
ŠHK 37 Piešťany – Dukla Trenčín 3:4 po samostatných nájazdoch