Main Content

Tyson v marci do Prahy a možno aj do Bratislavy

štvrtok, 11. november 2010 10:30 | Autor: TASR

Legenda svetového boxu Mike Tyson by predsa len mal navštíviť Prahu a možno aj Bratislavu. Malo by to byť na dva dni v marci budúceho roku a 44-ročný Tyson by sa stať hlavnou hviezdou galavečera bojových športov Heroes Gate.

Organizátori Ladislav Kutil a Pavol Mucha sľubujú, že by sa nemalo v žiadnom prípade opakovať fiasko z októbra, keď Tyson do českej metropoly napriek mediálne avizovanému príchodu napokon nepricestoval. Vtedy mu totiž promotéri nedokázali zabezpečiť splnenie finančných požiadaviek.

"Privedieme Tysona do Prahy, aj keby sme to mali zaplatiť z vlastného," cituje jedného z promotérov Tysonovej marcovej návštevy Ladislava Kutila denník Sport. Ten ambiciózne uviedol, žeby nemuselo zostať len pri návšteve Prahy. "Mike je veľká osobnosť. Pokúsime sa ho dostať aj do Bratislavy aj Viedne. Mike predbežne súhlasil. Peniaze by nemali byť problémom."

Tyson sa do histórie boxu zapísal tým, že už ako 20-ročný sa stal najmladším majstrom sveta v ťažkej váhe vo všetkých troch najprestížnejších organizáciách WBC, WBA a IBF, ale napríklad aj tým, že v jednom zo súbojov o titul majstra sveta svojmu súperovi Evanderovi Holyfieldovi odhryzol kus ucha. Kariéru ukončil po sérii neúspešných comebackov v roku 2004.
© WEBNOVINY