Main Content

VIDEO: Obranca Seidenberg sa zahral na brankára!

nedeľa, 8. december 2013 11:20 | Autor: Dávid Lech

VIDEO: Obranca Seidenberg sa zahral na brankára!
VIDEO: Obranca Seidenberg sa zahral na brankára! | zdroj: © TASR

V jedenástich nočných dueloch o kvalitné zápasy nebola núdza. Medzi ne patrila aj konfrontácia medzi Bostonom Bruins a Pittsburghom Penguins, minuloročnými konferenčnými finalistami.

Pittsburgh Penguins takmer celý zápas vyhrával, bol aktívnejším tímom a do tretej tretiny vstupoval s jednogólovým náskokom. V 44. minúte mohol vedenie "tučniakov" navýšiť Fín Jussi Jokinen, ktorého však doslova vychytal obranca Bruins Dennis Seidenberg, ktorý v bránkovisku zaskočil za už prekonaného brankára Raska. Z tejto akcie tak napokon gól nebol a hráčov Pittsburghu bude táto nevyužitá šanca mrzieť ešte dlho. 

VIDEO: Parádny zákrok obrancu Seidenberga

V stretnutí totiž došlo k infarktovému záveru zápasu, v ktorom hráči Bostonu zvrátili zápas na svoju stranu dvoma gólmi v krátkom slede v posledných dvoch minútach stretnutia. Najprv 89 sekúnd pred zvukom záverečnej sirény počas power-play vyrovnával český center David Krejčí, aby vzápätí trinásť sekúnd pred koncom zápasu prišli hráči Pittsburghu po presnej Chárovej strele aj o bod. Boston tak napokon zdolal Pittsburgh 3:2. 

VIDEO: Góly Krejčího a Zdena Cháru

Škvrnou tohto zápasu boli zranenia. Zápas musel po škaredom faule kolenom od Jamesa Neala opustiť miláčik domácich tribún Brad Marchand. Na nosidlách bol zasa odvezený zadák "tučniakov" Brooks Orpik, ktorého napadol "zlý muž" Bostonu Shawn Thornton. Ten sa mstil bekovi Pittsburghu za jeho tvrdý hit, ktorý uštedril Louimu Erikssonovi, ktorý zápas po strete s 33-ročným Američanom taktiež nedohral.

VIDEO: Shawn Thornton napadol Orpika

O krásny moment nočných duelov sa postaral aj Zemgus Girgensons z Buffala Sabres. 19-ročný Lotyš sa prezentoval nádherným gólom v "posvätnom" Bell Centre. V 45. minúte najprv poslal puk Subbanovi medzi nohy, dostal sa za jeho chrbát, natlačil sa pred bránu Pricea a zasunul puk do brány. Jeho gól však "šabliam" nestačil na body. "Šabliam" tak naďalej patrí posledná priečka v National Hockey League. 

VIDEO: Parádny gól mladého Girgensonsa