Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (8.12.)

nedeľa, 8. december 2013 10:10 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (8.12.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (8.12.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

DETROIT: Do zostavy Detroitu Red Wings by sa mal v utorok vrátiť hviezdny center Pavel Dacjuk, ktorý po zákroku Jareda Cowena z Ottawy Senators utrpel otras mozgu.

TAMPA BAY: Po zranení by sa do zostavy Tampy Bay Lightning mali vrátiť zadáci Radko Gudas s Ericom Brewerom. Opačným smerom, teda na listinu zranených, putovali Victor Hedman a Keith Aulie.

TAMPA BAY: Tampe Bay sa v QMJHL zranil jeden z najtalentovanejších hokejistov súčasnosti Jonathan Drouin, ktorý podľa viacerých zdrojov utrpel otras mozgu. Ak sa jeho diagnóza potvrdí, podľa všetkého zmešká majstrovstvá sveta juniorov, ktoré sa uskutočnia na prelome kalendárneho roka.

BOSTON: Zadák Bostonu Bruins Johnny Boychuk bude pre zranenie v hornej časti tela chýbať svojmu tímu tri až sedem dní.

COLORADO: Obranca Brett Clark, ktorý v zámorí naposledy pôsobil v Minnesote Wild sa dohodol na zmluve s farmárskym tímom Colorada Avalanche z Lake Arie.

NY RANGERS & CHICAGO: Hráčov z farmy si vymenili predstavitelia New Yorku Rangers a Chicaga Blackhawks. Na Manhattan sa sťahuje Kyle Beach, opačným smerom putuje Brandon Mashinter.

FLORIDA: Florida Panthers zapísala na listinu voľných hráčov obrancu Matta Gilroya, ktorý nenaplnil očakávania vedenia tímu.

KHL

NIŽNEKAMSK: Zostavu Neftechimiku Nižnekamsk opúšťajú útočníci Jan Kolář a Alexander Komaristij.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

NITRA: Pred 29. kolom vedie produktivitu slovenskej najvyššej hokejovej súťaže útočník Nitry Roman Tománek, ktorý má na svojom konte 35 kanadských bodov za bilanciu 16+19.