Main Content

Po žrebe MS 2014: Pozrite si naše tipy na poradie v skupinách!

sobota, 7. december 2013 12:13 | Autor: Jakub Mihálik

Rozlosovanie základných skupín budúcoročných majstrovstiev sveta je už od včera známe. Kontroverzné nasadenie do jednotlivých košov spôsobilo nerovnomerné rozloženie síl v rámci jednotlivých skupín, no prinieslo zaujímavé spojenia viacerých favoritov. Pozrite si predpovede výsledkov všetkých ôsmich základných skupín, odstupňovaných podľa ich náročnosti. Bude osemfinálový menoslov vyzerať takto?

Skupina E

Skupina E

4. Honduras

Honduras síce mohol chvíľu pomýšľať na prvé miesto v severoamerickej kvalifikácii, no nakoniec ho nedosiahol. Na tomto šampionáte patrí Honduras medzi najslabšie mužstvá a veľkým prekvapením by bolo, keby bodovali, či dokonca strelili gól. Čaká ich nepriestupná obrana Ekvádoru, Švajčiarska a Francúzi.

3. Ekvádor

Hoci v juhoamerickej kvalifikácii prekvapili, nedá sa očakávať, že by ich série pokračovala aj na šampionáte. Ekvádor oplýva veľmi dobrou obranou, horšie je to v ostatných fázach, kde číra prítomnosť Antonia Valenciu nemôže na všetko stačiť. V porovnaní s Hondurasom sú však o konskú dĺžku vpredu.

2. Švajčiarsko

Nevedno, či sú Švajčiari novým Gréckom, ale treba uznať, že karty, resp. žreby, sú im naklonené. V kvalifikácii sa ocitli v pravdepodobne najjednoduchšej skupine, z ktorej nielen, že nemali problém postúpiť, pomohla im v tom, aby pri žrebe Švajčiarov ťahali z prvého koša, venovaného najväčším favoritom podľa renkingu FIFA. So všetkým rešpektom, Švajčiari medzi nich nepatria, ale ľahký žreb im postup prinesie. Švajčiari sa spoliehajú na viacero talentovaných hráčov, snažiacich sa o presadenie vo veľkokluboch, ako sú Shaqiri, Xhaka, či Kasami a ich talent by na Honduras a Ekvádor mal stačiť. Osemfinále však bude pre Hitzfelda s veľkou pravdepodobnosťou konečná.

1. Francúzsko

Nuž, čo povedať k Francúzsku. Lepší žreb si nemohli priať. Nasadení do štvrtého koša, po postupe o prsia Kate Moss a v pozícii najväčšieho favorita skupiny E.  Francúzi majú rozhodne dostatok talentu na to, aby patrili medzi elitu, no jeden jediný zápas, v ktorom otočili výsledok dvojstretnutia proti Ukrajine, nemôže nahradiť tri zbabrané roky, ktoré tomu predchádzali. Veľa bude záležať od aktuálnej formy opôr ako Ribéry, Benzema, či Lloris. Na prvenstvo v skupine by to stačiť malo, šťastím Francúzov je aj to, že ak sa vyhnú Argentíne v skupine F, mohli by pohodlne dokráčať až do štvťfinále. V súčasnom stave však na viac Les Bleus rozhodne nemajú.


Foto: © TASR