Main Content

Analýzy 12. kola anglickej Premier League: Stredajší program

streda, 10. november 2010 01:43 | Autor: Sport7 sk

Analýzy 12. kola anglickej Premier League: Stredajší program
Analýzy 12. kola anglickej Premier League: Stredajší program | zdroj: SITA

Zápasy anglickej Premier League sa hrajú tento týždeň netradične aj počas pracovných dní. Vo včerajších úvodných dvoch stretnutiach 12. kola porazili hráči Stoke pred domácim publikom v zápase bohatom na góly Birmingham (3:2) a favorizovaný Tottenham len remizoval so Sunderlandom (1:1). Dnes je na programe zvyšných osem stretnutí 12. kola, pričom najväčšiu pozornosť bude vzbudzovať mestské derby Manchesteru City s ManU. Nezabudnite napísať vaše tipy do diskusie...


Streda


Aston Villa - Blackpool, 20:45

Tabuľka Premier League je mimoriadne natlačená, rozdiel medzi 5. a 16.miestom je iba päťbodový. Aston Villa v poslednom čase nemá dobre naladený kurz a od zápasu k zápasu sa prepadáva v tabuľke smerom nadol. Uplynulých päť kôl Villania nevyhrali / 3 remízy a 2 prehry /. V domácom Villa Parku sú napriek tomu v tejto sezóne stále neporazení len s jedným inkasovaným gólom. Ich posledné dve domáce vystúpenia sa skončili bezgólovými remízami. Mužstvo Gerarda Houlliera je ťažko zdolateľné, ale dopláca hlavne na neschopnosť strielať góly a rozhodovať zápasy vo svoj prospech. Za všetko hovoria len 2 strelené góly v posledných štyroch domácich dueloch. Blackpool, nováčik súťaže, zaznamenal najlepšie výsledky a výkony práve na trávnikoch súperov. Ich bilancia je vcelku úspešná, 3 výhry a 3 prehry. Dvakrát síce dostali poriadne za ucho / Arsenal 6-0, Chelsea 4-0 /, Aston Villa však nedosahuje úroveň tímov bojujúcich o titul majstra Premier League. Pre utvorenie celkového obrazu o hre a výsledkoch Blackpoolu u súperov napovedia aj výhry na trávnikoch Liverpoolu 2:1 a Newcastlu 2:0, či výhra v 1.kole vo Wigane v pomere 4:0. Predpokladáme, že súperi by sa mohli o body podeliť a rozísť s jedným streleným gólom na oboch stranách. Za Blackpool by sa mohol strelecky presadiť Charlie Adam, ktorý v posledných 5 kolách 2-krát trafil do čierneho, navyše je určený aj za realizátora pokutových kopov.


 

Chelsea - Fulham, 20:45

Zápas sa zdá byť jednoznačnou záležitosťou, Chelsea má na Stamford Bridge po piatich odohratých zápasoch vynikajúcu bilanciu, 5 víťazstiev so skóre 16:0, pričom The Blues rozhodli o svojich víťazstvách v zápasoch už v prvých polčasoch. Fulham u súperov ešte naplno nebodoval, ale s prehrou odchádzal iba z West Brom. Ostatné zápasy Fulhamu u súperov sa skončili deľbou bodov / Bolton, Blackpool, Blackburn a West Ham /. Zápas má jednoznačného favorita, prekvapenie nepripúšťame, rozdiel je v tomto prípade priepastný. Do úvahy taktiež pripadajú tipy s handicapom, tip na víťazstvo Chelsea bez inkasovaného gólu, či víťazstvo v 1.polčase. Z pohľadu kurzov je najzaujímavejší tip na úvodný gól zápasu, ktorý by mohol padnúť už v priebehu prvých 10 minút. Chelsea si bude chcieť gólovou nádielkou do siete Fulhamu udobriť svojich fans po nedeľňajšom zaváhaní v Liverpoole.

Everton - Bolton, 21:00

Everton sa po mizernom vstupe do sezóny rozbehol za skvelými výsledkami. Zdá sa, že Everton stojí na zemi pevnými nohami a len tak ľahko sa súperom nepoddá. Šesť zápasov v rade bez prehry / 3 výhry a 3 remízy /, hovoria jasnou rečou. Počas tejto série inkasovali iba 3-krát a všetky 3 víťazstvá boli v tomto prípade na nulu. Bolton bude tvrdým orieškom, doteraz prehral vonku iba na Emirates Stadium s Arsenalom 1:4, no Everton je schopný tento oriešok rozlúsknuť. Bolton, okrem spomenutej prehry na Emirates Stadium, 3-krát vonku remizoval a z West Hamu si doviezol všetky body. V 11.kole Wanderers na Reebok Stadium presvedčivo zdolali Tottenham 4:2. Pokiaľ Everton nepodaruje vyložené príležitosti Boltonu, tak ako mu to darovali hráči Spurs, Toffees by nemali mať výraznejšie problémy, možné je aj ich víťazstvo v zápase bez inkasovaného gólu za chrbtom Tima Howarda.


 

Manchester City - Manchester United, 21:00

Šláger stredajšieho večera pripraví manchesterské derby na Eastlands. Manchester United môže aj po 12.kole zostať v tabuľke stále bez prehry. Červení diabli vyhrali posledné tri ligové zápasy, avšak na pôde súpera doteraz zaznamenali len jediné víťazstvo. Víkendové prehry ich najväčších konkurentov v boji o titul vyniesli United v tabuľke na 2.miesto, kde na vedúcu Chelsea strácajú iba 2 body. Zaváhanie Chelsea a Arsenalu využili aj Citizens, ktorí sú s The Gunners v tabuľke bok po boku s 20 bodmi na konte. Do zostavy City sa v zápase proti West Brom vrátil Carlos Tevez a jeho prítomnosť na trávniku bolo poriadne cítiť. Argentínčan skóroval v priebehu sezóny už 7-krát v 10 zápasoch, v ktorých zasiahol do hry. Proti svojmu bývalému klubu bude mať motiváciu naviac a v zápase by si mohol do svojich osobných štatistík pripísať ďalší strelený gól. V súvislosti s Citizens sme postrehli zaujímavý fakt, že až v 6.prípadoch počas 11.kôl šli do polčasovej prestávky s vedením a 3 z nich dotiahli do víťazného konca. Podobný scenár by mohol aj tento duel, predpokladáme, že United okúsia po prvýkrát v tejto sezóne trpkosť prehry.

Newcastle - Blackburn, 20:45

Stolička pod Chrisom Hughtonom, manažérom Newcastlu, sa ešte pred necelými dvoma týždňami poriadne triasla. Tri víťazstvá v rade však vyniesli Newcastle z 15.miesta až na 5.! Veci sa radikálne zmenili a situácia v klube sa výrazne upokojila. Dvakrát si Newcastle viezol 3 body z Londýna, najskôr z West Hamu, potom od Arsenalu. Medzitým vyhrali domáci zápas s lokálnym rivalom zo Sunderlandu, ktorý  skončil jednoznačne pre domácich  pomerom 5:1. Blackburn zaznamenal v uplynulom kole víťazstvo s Wiganom pred vlastným publikom, čo zároveň znamenalo prerušenie série 5 zápasov bez víťazstva. Prejdime k tipu na tento duel. Štatistiky domácich Magpies hovoria, že v 4. z 5.prípadov bol stav na svetelnej tabuli v St.James v prospech Newcastlu. Cenu pre stávkujúcich môže mať kurz na polčasové a konečné víťazstvo Magpies - HT/FT.


 

West Ham - West Brom, 20:45

Zápas, ktorý zrejme neprinesie veľa vzrušenia a futbalovej krásy. West Ham sa stále nachádza na dne tabuľky, hoci Kladivári naznačili pár svetlých momentov. V Arsenale držali bezgólový stav až do 88.minúty a v Birminghame dokonca viedli už 2:0, no nakoniec si odnášali iba bod za remízu. West Brom sa po dvoch prehrách prepadol zo 4.miesta až do stredu tabuľky a bude chcieť zastaviť prípadný ďalší pokles. Do úvahy prichádza remíza, ale tomuto zápasu sa radíme radšej vyhnúť.

Wigan - Liverpool, 21:45

Slovo kríza už v Liverpoole nepoznajú. Po 8.kolách mal FCL na konte jediné víťazstvo a nachádzal sa v pásme zostupu. The Reds sa vďaka trom výhram v rade, vrátane presvedčivej výhry v poslednom kole nad obhajcom titulu, prebojovali už na 9.miesto. Od vytúženého 4.miesta ich delí iba 5 bodov. Strelecky sa prebudil Fernando Torres, v posledných troch dueloch trikrát skóroval a asistoval pri víťaznom góle v Boltone. Je skoro povedať, či je to ten Fernando Torres, na ktorého sme boli zvyknutí, každopádne je Španiel na dobrej ceste k návratu do starej formy. Torres by mohol napodobniť sériu gólov z minulej sezóny, kedy postupne zaznamenal hattrick proti Hullu, 2 góly proti West Hamu, dva proti Lille a dva proti Portsmouth. Kanonier The Reds mal v minulej sezóne vysokú úspešnosť dvojgólových zápisov v odohratých dueloch. Minimálne jeden gól sa od neho očakáva aj vo Wigane, čo by mohla byť istejšia stávka ako na celkové víťazstvo FCL v zápase. The Reds si doteraz priniesli iba jedenkrát plný počet bodov z trávniku súpera, pokúsia sa preto zabojovať o druhý plný zásah. Wigan nevyhral v štyroch po sebe idúcich zápasoch, proti FCL ho čaká náročný duel.


 

Wolves - Arsenal, 21:00

Hra a výsledky Arsenalu sú v tejto sezóne nepredvídateľné. The Gunners prekvapujúco prehrali na Emirates Stadium s West Brom, či Newcastle, ale presvedčivo zdolali Manchester City na Eastlands. Na Stamford Bridge potrápili aj Chelsea. Arsenalu aj napriek jeho kvalite v kádri vo Wolves príliš neveríme. Wolves doma nedávno porazili Manchester City a bojovný výkon predviedli aj na Old Trafford, kde prehrali až gólom z poslednej minúty. Prekvapenie by sa im mohlo podariť aj na účet Arsenalu.