Main Content

Elitná zostava týždňa v NHL (29.11-5.12.)

sobota, 7. december 2013 10:30 | Autor: Dávid Lech

Elitná zostava týždňa v NHL (29.11-5.12.)
Elitná zostava týždňa v NHL (29.11-5.12.) | zdroj: © TASR

Nová sezóna 2013/2014 National Hockey League je v plnom prúde. V našej Elitnej zostave Vám prinášame výber najlepších hráčov na každom poste v uplynulom týždni zámorskej profiligy.

Brankár

Marc-Andre Fleury (Pittsburgh Penguins) Bilancia týždňa: 3 zápasy, 3 víťazstvá, 86 úspešných zákrokov, 3 inkasované góly, 1 inkasovaný gól na zápas, 1 shutout, 96,6% úspešnosť zásahov

29-ročný Kanaďan by sa určite rád dostal do konečnej nominácie reprezentačného celku „javorových listov“. Ak by chytal takto „kvietok“, ako Fleuryho prezývajú, pravidelne, určite by sa do konečnej nominácie dostal. Týždeň zahájil shutoutom, ktorý vychytal na ľade Tampy Bay Lightning. „Blesky“ podľahli Pittsburghu 0:3 a rodák z provincie Quebec bol vyhlásený za prvú hviezdu zápasu. Ďalšie víťazstvo si na svoje konto pripísal v New Yorku Islanders, keď svoj tím doviedol 21 úspešnými zásahmi k výhre 3:2 po predĺžení. V jeho poslednom zápase týždňa opäť exceloval a opäť bol vyhlásený za prvú hviezdu zápasu. Z 45 striel, ktoré na neho vyslali hráči San Jose Sharks, pustil za svoj chrbát iba jednu a tešil sa z výhry svojho mančaftu 5:1.

Obrancovia

Ryan McDonagh (New Yorku Rangers) Bilancia týždňa: 1+4

Do obrany sa prebojovali dvaja americkí zadáci. Prvým je Ryan McDonagh z New Yorku Rangers. Ten najprv na začiatku týždňa jedným gólom nedokázal zvrátiť prehru svojho celku na ľade Bostonu Bruins 3:2, no vzápätí sa tešil z víťazstva „jazdcov“ 5:2 nad Vancouverom. Na výhre sa podieľal jednou prihrávkou. Ďalší bod za asistenciu zaznamenal v neúspešnom súboji s Winnipegom Jets (2:5). Rangers zavŕšili týždeň víťazstvom 3:1 v Buffale, 24-ročný obranca si v štatistikách polepšil o dve prihrávky.

Justin Faulk (Carolina Hurricanes) Bilancia týždňa: 1+4

Spoločnosť McDonaghovi v útočnej dvojici robí Faulk z Caroliny Hurricanes. Týždeň načal jednou asistenciou, ktorou nedokázal zvrátiť prehru 2:5 s New Jersey Devils. Rovnako s jedným bodom za prihrávku nepochodil ani v súboji s Vancouverom Canucks. „Kosatky“ zdolali Carolinu 3:2. V bodovom ťažení pokračoval aj na konci sledovaného obdobia. Hurricanes zvíťazili na ľade nepríjemného Nashvillu Predators 5:2 a Faulk bol po tom, čo v stretnutí zaznamenal bilanciu 1+2, zvolený za druhého najlepšieho hráča zápasu.

Útočníci

David Perron (Edmonton Oilers) Bilancia týždňa: 4+2

Do našej Elitnej zostavy sa prebojoval aj David Perron, útočník Edmontonu Oilers, ktorý sa môže popýšiť skvelou formou. Týždeň začal jedným presným zásahom do siete Columbusu Blue Jackets, ktorému „olejári“ podľahli 4:2. Ďalší bod za asistenciu si na svoje konto pripísal na ľade Dallasu Stars, okrem gólovej prihrávky si pripísal aj rozhodujúci samostatný nájazd, ktorým zariadil svojmu tímu výhru 3:2 po shootoutoch. Svoju skvelú formu potvrdil aj pred domácim publikom, keď dvakrát skóroval, no jeho góly len zmiernili prehru s Phoenixom v pomere 2:6. Týždeň zakončil bilanciou 1+1, ktorou sa podieľal na deklasovaní Colorada Avalanche 8:2.

Sidney Crosby (Pittsburgh Penguins) Bilancia týždňa: 2+6

Útok týždňa v NHL riadi najproduktívnejší hráč zámorskej profiligy Sidney Crosby. Hviezdny center v úvode sledovaného obdobia exceloval na ľade Tampy Bay Lightning, keď sa prihrávkami podieľal na všetkých góloch svojho celku a radoval sa z víťazstva 3:0. Výborný duel odohral aj v New Yorku Islanders, v ktorom sa dvakrát strelecky presadil, z toho jeden jeho gól bol víťazný. „Tučniaci“ zvíťazili 3:2 po predĺžení. V závere týždňa Crosby prežil svoj druhý trojbodový večer, keď troma prihrávkami pomohol svojmu celku zdolať silné San Jose 5:1.

Jevgenij Malkin (Pittsburgh Penguins) Bilancia týždňa: 1+6

Fantastické obdobie prežíva Rus Jevgenij Malkin, ktorý bol v NHL vyhlásený za druhého najlepšieho hráča mesiaca november. Svoju parádnu formu potvrdil aj v sledovanom období. Týždeň začal jednou asistenciou na ľade Tampy Bay Lightning (0:3). Po tomto zápase si „tučniaci“ zmerali sily s ďalším floridským celkom. Floridu Panthers zdolali 1:5 a obrovský podiel mal na tom práve 27-ročný center, ktorý zaznamenal bilanciu 1+3. Týždeň zakončil dvoma asistenciami na ľade Islanders, Pittsburgh zvíťazil 3:2 po predĺžení. Na konci týždňa ho zbrzdilo zranenie, ktoré podľa zámorských informácií nie je vážne, no rodák z Magnitogorsku radšej vynechal súboj so San Jose Sharks.