Main Content

VIDEO: Foligno napodobnil Demitru, Crosby krásne rozhodol!

streda, 4. december 2013 11:40 | Autor: Dávid Lech

VIDEO: Foligno napodobnil Demitru, Crosby krásne rozhodol!
VIDEO: Foligno napodobnil Demitru, Crosby krásne rozhodol! | zdroj: © TASR

V deviatich nočných zápasoch nebola núdza o zaujímavé momenty. Najviac však zaujali krásne góly Sidneyho Crosby z Pittsburghu Penguins a Nicka Foligna z Columbusu Blue Jackets.

Prvý menovaný má za sebou ďalší vydarený zápas. Ako správny kapitán v predĺžení zápasu New York Islanders - Pittsburgh Penguins zavelil do útoku a gólom 76 sekúnd pred koncom stretnutia rozhodol o dvojbodovom zisku pensylvánskeho celku. Crosby využil svojho dobrého forčekingu, zmocnil sa nevydarenej prihrávky Thomasa Vaneka na Johna Tavaresa, rýchlymi kľučkami zamotal hlavu dvojici obrancov Hamonic - de Haan a vďaka dvom presným zásahom v zápase si udržal prvú priečku v produktivite NHL. O bod za ním zaostáva spoluhráč Jevgenij Malkin, ktorý v zápase pozbieral dva kanadské body za asistencie. 

O krásny moment zápasu a zároveň jediný gól stretnutia medzi Columbusom Blue Jackets a Tampou Bay Lightning sa postaral domáci forward Nick Foligno, ktorý gólmana Bena Bishopa prekonal krásnym gólom spomedzi nôh. Foglinovo zakončenie pripomenulo krásny gól Pavla Demitru, ktorý rovnakým spôsobom v roku 2004 zažiaril za Trenčín proti Slovanu (video úplne dole). Foligno využil parádnej práce 21-ročného mladíka Ryana Johansena, ktorý v útočnej tretine získal puk a bezprostredne ho poslal pred bránu, kde čakal pripravený Foligno, ktorého parádny gól dostal primát víťazný. 


VIDEO: Spomínaný gól Demitru z roku 2004 proti Slovanu