Main Content

NHL: Varlamov sa postavil pred sudcu, ten ho nechal na slobode

utorok, 3. december 2013 13:05 | Autor: TASR

Denver 3. decembra (TASR) - Hokejový brankár Semion Varlamov bude čeliť obvineniu z domáceho násilia naďalej na slobode. Rozhodol o tom v pondelok na krátkom pojednávaní sudca v Denveri.

Ruský gólman z klubu zámorskej NHL Colorado Avalanche pred sudcom nevypovedal, na otázky odpovedal iba stručne áno alebo nie a rovnako sa zdržal komentára aj pri odchode zo siene. Sudca ho formálne informoval, že je obvinený z trestného činu napadnutia tretieho stupňa. Termín ďalšieho pojednávania stanovili na 22. januára.

Varlamova zatkla koncom októbra polícia a neskôr ho prepustila na kauciu 5000 USD, pretože sa mal dopustiť voči svojej priateľke domáceho násilia. Podľa coloradského práva môže dostať až dvojročný podmienečný trest pobytu za mrežami.

Jeho priateľka, 24-ročná Jevgenija Vavriňuková, vypovedala, že ju Varlamov kopol do hrudníka a skákal po nej, keď ležala na zemi ich spoločného apartmánu. Mal ju navyše ťahať za vlasy a povedať jej, že by ju zbil ešte viac, ak by sa nachádzali v Rusku. Hráčov právny zástupca obvinenia odmieta.

Varlamov je horúcim kandidátom na ruský dres na blížiacej sa zimnej olympiáde v Soči. Naďalej cestuje s tímom Colorada a má dôveru trénera, naposledy vychytal v sobotu triumf 3:2 po nájazdoch nad Minnesotou. Podľa nariadanie súdu sa nesmie zdržiavať v blízkosti svojej priateľky, nesmie piť alkohol a byť ozbrojený.